De wereld ontdekken en genieten van bijzondere overnachtingen en avontuurlijke reizen. Met iets meer aandacht voor de natuur, cultuur, mens & dier.

Let's wander →

Ons verhaal

Nieuwe herinneringen maken en je even terugtrekken uit het dagelijkse leven. Compleet ontspannen aan witte zandstranden met een azuurblauwe zee en de mooiste natuur. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen? Vliegen kan goedkoop en snel en met een beetje handigheid in het plannen van vakanties ligt de hele wereld binnen handbereik. Als vrijetijdsmanager en prof in het vinden van goede vakantiedeals, beschikken wij over alle ingrediënten om eindeloos vaak op vakantie te gaan.

Duurzaam toerisme

Wij zijn gek op reizen! Het ontdekken van nieuwe plekken en culturen, tijd voor jezelf, nieuwe mensen ontmoeten en hét moment om even helemaal tot rust komen. Maar door het ervaren van al het moois dat de wereld ons te bieden heeft, worden we ons ook steeds bewuster van de keerzijde van deze (veelal goedkope vlieg-)reizen. We zien niet alleen de schoonheid van de aarde, maar ook de kwetsbaarheid ervan. De natuur die moet wijken voor ongebreidelde groei van toerisme. Milieuvervuiling veroorzaakt door vliegverkeer, afval en watervervuiling en beschadiging van koraalriffen. Onze aarde zucht onder onze reisdrang en zonder hier bij stil te staan werken wij hier net zo hard aan mee.


“The Greatest Threat to Our Planet Is the Belief That Someone Else Will Save It....”   Robert Swan


Dichter bij huis

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. Om onze horizon op het gebied van duurzamer en bewust reizen te verbreden. Duurzaam toerisme en bewuster op reis gaan kan op veel verschillende manieren. Ons doel is om deze mogelijkheden in kaart te brengen en aan te bieden. Waarom massaal naar resorts aan de andere kant van de wereld vliegen, als er dichterbij huis ook zoveel moois te ontdekken is? Boek bijvoorbeeld een eco hotel en ga op een korte vakantie in eigen land. Europa in? Met treinreizen kun je evengoed te gekke plekken binnen Europa ontdekken! Of beleef de voordelen van een break dichter bij huis en kom compleet tot rust op een glamping of boek één van de vele mooie natuurhuisjes in Nederland.

Horizon verbreden

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en kun je als het om het milieu gaat beter helemaal niet vliegen. Maar ook wanneer je mooie nieuwe plekken wilt ontdekken waarbij je aan een vliegreis niet ontkomt, zijn er mogelijkheden om te kiezen voor duurzaam toerisme of in ieder geval duurzamer toerisme. Op je bestemming kun je ervoor kiezen om te overnachten in eco-resorts en –lodges.  Natuurlijk kun je op de locatie zelf ook omgevingsvriendelijke keuzes maken, bijvoorbeeld door altijd te kiezen voor verantwoordelijke touroperators.

En niet te vergeten: blijf ook altijd je gezond verstand gebruiken, zo zijn toeristische activiteiten met wilde dieren bijvoorbeeld nooit een goed idee.

Let’s Wander!

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. WanderGreen verbreedt de horizon op het gebied van duurzaam toerisme en duurzame winkels en selecteert voor jou de beste deals; van stedentrips tot ecoresorts en van natuurhuisjes tot autoreizen.

Aanbevolen

Wandergreen staat voor duurzaam toerisme, met net iets meer aandacht voor de natuur, milieu, mens en dier. Wij verzamelen daarom voor jou de mooiste eco resorts, de leukste treinreizen en originele vakanties in eigen land. Want verantwoorde en bijzondere overnachtingen kun je niet alleen ver weg boeken. Ook in ons eigen land, maar ook  in onze buurlanden, zijn tenslotte nog ontzettend veel nieuwe en bijzondere plekken te ontdekken. Laat je verrassen!

Bijzondere overnachtingen mét een goed gevoel…

Wandergreen is niet alleen ontstaan uit onze liefde voor reizen, maar ook uit onze liefde voor de planeet. Daarom hopen wij niet alleen onze horizon op het gebied van duurzaam en bewust reizen te verbreden, maar ook die van jou!