Er op uit: Citytrip Europa

Welcome to Berlin! Oui oui Paris! London’s calling!

Verdwalen in een wijk met onbekende smalle straatjes, even die tanden op elkaar bij de veel te drukke toeristische bezienswaardigheden. In de avond lekker uit eten met als afsluiter drankjes in dat gezellige barretje. Shoppen, sightseeën, eten, terrashoppen, uitgaan. Een citytrip geeft je misschien niet altijd het meest uitgeruste gevoel, het is wel altijd een goed idee, toch?

Voor een paar tientjes ga je er op uit: vliegtickets kosten tegenwoordig niet veel meer en ook een hotel heb je in no-time geboekt. Maar zegt íets in jou dat je het prettiger vindt om iets bewustere keuzes te maken als het gaat om reizen?  Goed nieuws: ook voor een duurzamere citytrip hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Bovendien zijn er verschillende manieren om je citytrip in Nederland of Europa te verduurzamen.

Duurzamere citytrip Europa

Waar kun je letten met het boeken van een citytrip?

Wij hoeven jou niet te vertellen dat de CO2-uitstoot van een treinreis, vele malen lager ligt dan een reis met het vliegtuig.  Helaas zijn ook korte vluchten zeer vervuilend, omdat bij het opstijgen veel brandstof nodig is. Wil je er op uitdan is de trein een schoon alternatief. Bovendien zijn veel steden in (West-) Europa ook goed te bereizen met de trein. Wanneer je op een goed moment boekt ben je al voor 39 euro in Parijs en voor 59 euro in Londen. Goed te doen toch? Bovendien hoef je wanneer je kiest voor dit type duurzamere citytrip Europa, geen rekening te houden met lange inchecktijden en sta je vaak wanneer je uitstapt al mídden in de stad!

Er op uit met de auto:

Naast reizen met de trein, kun je er ook voor kiezen om met de auto te reizen. Wanneer je namelijk met meerdere personen reist, is reizen met de auto meestal milieuvriendelijker dan vliegen (al is er natuurlijk veel verschil tussen auto’s onderling). 

Je bent wat langer onderweg, maar een roadtrip is supergezellig! (Je moet natuurlijk wel medereizigers hebben met wie je het een hele autorit uithoudt 😉 ) 

Een voorbeeld: een vliegreis naar het Franse Nice betekent een uitstoot van ongeveer 240 kilo CO2 per persoon. Een reis naar Nice met de trein leidt tot maar 25 kilo CO2-uitstoot en met een benzineauto bedraagt de uitstoot zo’n 600 kilo CO2. De trein is dus altijd de meest duurzame optie, maar wanneer je met minstens 3 personen gaat, levert ook de auto minder vervuiling op. 

Een citytrip Europa maak je dus het liefst met de trein of met de auto indien je met een groepje reist. 

Wil jij een duurzamere accommodatie of hotel boeken? 

Er zijn verschillende keurmerken voor hotels en accommodaties die duurzamere werkwijzen hanteren. Niet alle keurmerken zijn echter even betrouwbaar of meten de juiste dingen. Een keurmerk welke volgens diverse onafhankelijke organisaties wel betrouwbaar is bevonden, is het internationale Green Key keurmerk. Bedrijven met een Green Key keurmerk proberen mens, maatschappij en milieu zoveel mogelijk te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.  Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Green key accommodaties bevordert niet alleen jouw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu. Hotels kunnen een bronzen, zilveren of gouden Green Key behalen, waarbij goud uiteraard meer milieuvriendelijk is dan zilver of brons. 

Vind je Citytrip Europa hier!

Naast Green Key hotels zijn er nog verschillende andere betrouwbare keurmerken op het gebied van duurzaamheid. Een overzicht van deze keurmerken vind je hier.  Om je op weg te helpen hebben wij vast een selectie met het leukste aanbod voor je gemaakt. Dus wacht niet langer, kies je favoriete accommodatie en ga er op uit!


Bijzondere overnachtingen in Nederland? Die vind je op onze homepage!

Scroll naar boven