Email

info@wandergreen.nl

Overnachten in de natuur:

In een land dat steeds drukker wordt hebben steeds meer mensen behoefte aan een rustige vakantie of een weekend weg. Verblijven in een natuurhuisjes is daardoor steeds populairder geworden. Bovendien is het verblijf in een compact natuurhuisje vaak een duurzamere manier van reizen dan kiezen voor een (grootschalig) hotel. Voor wie graag zelf zijn vakantie inricht en dol is op de natuur is overnachten in een natuurhuisje dé ideale optie. Je kunt niet alleen tijdens een vakantie in eigen landovernachten in een huisje in de natuur. Ook tijdens een duurzame vakantie in Oost-Europa, West-Europa of een eco vakantie in Noord-Europa kun je overnachten in een natuurhuisje.

Wat is een natuurhuisje?

Een natuurhuisje is een (vaak relatief klein) huis dat midden in de natuur gelegen is. Door hier te overnachten kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan en even helemaal tot rust kunt komen. Het biedt de mogelijk om zowel met vrienden als met familie samen te komen om vervolgens kennis te maken met de prachtige, Europese natuur. Je kiest niet voor een groot vakantiepark met (overdekte) zwembaden, maar voor een comfortabel privéhuisje ver weg van alle hectiek. Natuurhuisjes zijn er in verschillende soorten en maten, van villa’s, tot hutjes, boomhutten en wellnesshuisjes. Ook kun je op soms op bijzondere plaatsen een tiny house huren, midden in de natuur.

Waarom een natuurhuisje?

Bedenk dat je op vakantie bent en een natuurhuis hebt geboekt. Je wordt wakker in een natuurgebied naar keuze. Zodra je het raam opent waait de frisse lucht naar binnen. Buiten hoor je de vogels zingen en het water stromen of misschien zit je wel midden in het bos. In alle rust maak je het ontbijt klaar en geniet daarna van de zonsopgang. Je bespreekt aan tafel de dagplanning om er vervolgens op uit te gaan. Na een dag in de buitenlucht (die vaak een stuk gezonder is dan de lucht in je woonplaats) kom je ’s avonds terug om de avond rustige af te sluiten met een borrel bij de haard of een spelletje met heel de familie. Doordat er relatief weinig afleiding is, heb je vaak weer veel meer ruimte voor écht contact.

Doordat een natuurhuisje op zichzelf staat en er dus geen grote energieslurpende gemeenschappelijke ruimtes zijn, is een verblijf in een natuurhuis vaak een duurzaam alternatief. Veel huizen zijn bovendien duurzaam gebouwd, zoals bijvoorbeeld het wikkelhouse in Dordrecht of dit duurzame natuurhuisje met wellness. Daarnaast bepaal jij zelf wat je betaalt voor je vakantie: je boekt vaak al voor een paar tientjes per nacht een basic huisje en kiest zelf je vervoer en trips uit. De huisjes zijn te boeken in verschillende thema’s, denk bijvoorbeeld aan:

  • Aan het water
  • In het bos
  • Met zwembad
  • Aan zee
  • Huisdieren welkom
  • Agriturismo
  • Bijzondere overnachtingen
  • Weekendje weg

Weet jij al wat het wordt..?


Een greep uit onze aanbevolen huisjes in Nederland

[product_category category=”in-de-natuur-binnenland”]

 

Aanbevolen berichten