info@wandergreen.nl

Bijzondere vakanties in Nederland – Wandergreen

Bijzondere vakanties in Nederland

Ons verhaal

Nieuwe herinneringen maken en je even terugtrekken uit het dagelijkse leven. Compleet ontspannen aan prachtige zandstranden en verdwalen in de mooiste natuur. Wij zijn gek op reizen! Het ontdekken van nieuwe plekken en culturen, tijd voor jezelf, nieuwe mensen ontmoeten en hét moment om even helemaal tot rust komen. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen? Met een beetje handigheid in het plannen van vakanties ligt de hele wereld binnen handbereik. Als vrijetijdsmanager en prof in het vinden van goede vakantiedeals, beschikken wij over alle ingrediënten om er eindeloos vaak op uit te gaan.

Door het ervaren van al het moois dat de wereld ons te bieden heeft, werden we ons echter ook steeds bewuster van de keerzijde van de (veelal goedkope vlieg-)reizen die vakantieliefhebbers massaal maken. We zien niet alleen de schoonheid van de aarde, maar ook de kwetsbaarheid ervan. De natuur die moet wijken voor ongebreidelde groei van toerisme. Milieuvervuiling veroorzaakt door vliegverkeer, afval en watervervuiling en beschadiging van koraalriffen. Onze aarde zucht onder onze reisdrang en zonder hier bij stil te staan werken wij hier net zo hard aan mee.

Dat kan anders! Zeker omdat er dichterbij huis ook nog zoveel moois te ontdekken valt. Bij het ontdekken van nieuwe plekken en opdoen van nieuwe ervaringen denk je misschien al snel aan het boeken van een vliegticket voor het maken van een verre reis. Maar soms kan een bestemming waar geen vliegreis aan te pas komt, je ook heel veel brengen. Zoals plekken ontdekken waarvan je het bestaan niet wist of je dankzij unieke accommodaties in een compleet andere wereld wanen. Ook in Nederland kan je complete rust ervaren op een unieke plek midden in de natuur. Wandergreen richt zich daarom op het promoten van bijzondere vakanties in eigen land. Een unieke belevenis, maar dan dichtbij huis. Je vindt op onze website unieke accommodaties aan de Nederlandse kust en in de natuur, maar ook bijzondere overnachtingen in de stad.

Bekijk het volledige aanbod van bijzondere overnachtingen in Nederland

Samenwerken met Wandergreen →

“The Greatest Threat to Our Planet Is the Belief That Someone Else Will Save It....”   Robert Swan

Over ons

Wij (Adinda en Sifra) zijn zussen en delen een passie voor reizen. Adinda (links) houdt zich vooral bezig met de socials, blogs en het zoeken van unieke accommodaties. Sifra bouwt en onderhoudt de website, zoekt bijzondere accommodaties en schrijft blogs!

Adinda wandergreen
Sifra wandergreen

Bijzondere vakantie ervaringen, in ons eigen Nederland

Wandergreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. Het massale reizen en de goedkope vliegreizen eisen zijn tol. Onhoudbaar voor de planeet en natuur en dus voor de mens. Maar wat doe je dan als je zoveel van reizen houdt? Bewustwording van je beweegredenen kan je helpen om het reisgeluk soms wat dichterbij huis te vinden. Zonder je vast te klampen aan waar je precies wilt zijn kun je je afvragen wat je uit je reis wilt halen. Ga je om te relaxen, om sportief bezig te zijn of voor een culinaire vakantie? Wil je rust en veel in de natuur te zijn of zoek je juist graag de drukte op? Soms vind je hetgeen waarnaar je op zoek bent dichterbij huis dan je denkt. Of haal je je genot uit andere dingen dan die je normaal gesproken op reis doet. Daarvoor is het natuurlijk wel handig om open te staan voor nieuwe ervaringen en met open blik te kijken naar de mogelijkheden. Maar is een belangrijk onderdeel van reizen nou juist niet het verbreden van je horizon?

Willen we hiermee zeggen dat je ‘nooit meer ver op reis mag?’ Absoluut niet, sommige dingen vind je gewoonweg niet binnen Nederland. Een vliegreis is soms de enige manier om op jouw droombestemming te komen. Wat wij wel willen bereiken? Een stukje bewustwording: ‘wat zijn mijn beweegredenen om op reis te gaan?’ Met daarbij de vraag of je die reisbehoeften misschien ook dichterbij huis kunt vervullen. Door te laten zien waar je uniek kunt overnachten in Nederland en waar je bijzondere accommodaties in eigen land vindt, hopen wij je te verleiden je (reis)horizon te verbreden en reiservaring dichtbij huis op te doen. Wandergreen challenge: vervang tenminste één vliegreis door een trip of vakantie in eigen land.

Laat je het ons weten met welke trip dit is gelukt? info@wandergreen.nl