Een bijzondere vakantie in eigen land boeken?

Op Wandergreen verzamelen we de beste vakantiedeals in eigen land! Ontdek via welke sites jij het beste je natuurhuisje of hotel kunt boeken!

We reizen als het even kan het liefst massaal naar verre oorden. Natuurlijk is het fantastisch om andere culturen, steden en gebieden te ontdekken, maar wist je dat Nederland ook een geweldig vakantieland is? Zo heeft ons land maar liefst 20 Nationale Parken, een lange kustlijn en veel unieke accommodaties! Ontdek hieronder daarom bij welke aanbieders jij een unieke en duurzamere vakantie in eigen land kunt boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een natuurhuisje op de Veluwe of een tiny house op het strand? Een vakantie in eigen land hoeft écht niet saai te zijn!

Op vakantie in eigen land?

Boek een voordelige en bijzondere vakantie via onderstaande sites:

Een natuurhuisje in eigen land boek je via:

Duurzame hotels & hostels in Nederland boek je via:

De leukste Campings & Glampings in Nederland boek je via:


Op vakantie in eigen land

1.  Nationale parken

Wist je dat Nederland meer dan 20 Nationale Parken rijk is? Voor een druk bevolkt land zoals Nederland, is dit redelijk uniek. Bezoek je tijdens je reis in het buitenland graag een nationaal park als onderdeel van je reis? Ook de nationale parken in ons eigen land zijn een bezoek waard! Verschillende natuurgebieden verspreid over het hele land bieden de perfecte bestemming om helemaal tot rust te komen. Ook kun je de rust van de natuur combineren met een bezoek aan een leuke stad of festival.

Duurzamer op vakantie in eigen land gaan wil dus niet zeggen dat je minder natuur en verrassende landschappen kunt zien. Wat dacht je van Terschelling, een prachtig eiland dat voor maarliefst 80% uit natuurgebied bestaat? Ga wandelen in natuurgebied de Boschplaat of uitwaaien op het maarliefst 500 meter brede strand. Houd je naast genieten van de rust en schoonheid van de natuur ook van wat meer actie en gezelligheid? In juni vindt het jaarlijkse Oerolfestival plaats. Dit 10 dagen durende  festival biedt één groot podium voor o.a. theater, dans, pop-up performances en live-muziek.

Combineer een reis van  rust en natuur met de gezelligheid van het festival voor een perfecte reiscombinatie!

Meer centraal gelegen, vind je de Utrechte Heuvelrug. Een prachtig natuurgebeid op slechts een kwartiertje rijden van het bruisende en mooie Utrecht.  Ook hier kun je ervoor kiezen om rust en natuur te combineren met de gezelligheid van de stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf in het meest duurzame 4 sterren hotel van Nederland? Dit hotel ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en is perfect te combineren met een verblijf in de stad. Wil je een ander nationaal park binnen Nederland bezoeken? Neem dan hier een kijkje.

2.  Op vakantie in eigen land: duurzame hotels

Is voor jou één dagje natuur of uitwaaien op het strand wel genoeg? Of verblijf je sowieso liever in de stad of in een luxe hotel dan in een natuurhuisje? Ook dan biedt ons eigen kleine land steeds meer mogelijkheden om bewuster te genieten.

Het belang van meer duurzaam reizen wordt door steeds meer hoteleigenaren onderkend. Niet alleen het aantal gecertificeerde Green Key hotels neemt toe, er worden nu zelfs CO2 neutrale hotels gebouwd. Het goede nieuws hiervan? Deze toekomstbestendige hotels bieden je niet alleen een overnachting in een hotel, je overnachting verandert in een ware vakantie belevenis: palmbomen, een zwembad, Indonesisch eten, of een massage.  Nieuwsgierig? Deze eco hotels in Nederland laten zien dat je een vakantie in eigen land kunt gaan beleven als ware reiservaring!

3. Duurzamer op vakantie in Nederland: boek Tiny houses

duurzamer op reis in NederlandWaar we een aantal jaren nog nooit van tiny houses gehoord hadden, zijn ze vandaag de dag super populair. Je ziet de huisjes (met veelal een prachtig design) voorbij komen Instagram, in bladen en op tv.  Ook in Nederland komen er steeds meer tiny houses bij.

En volgens ons zijn deze fijne, kleine huisjes die meestal midden in de natuur te vinden zijn, de perfecte kandidaat voor wie duurzamer op reis in Nederland wil gaan! Waarom een tiny house huren? Omdat deze kleine huisjes met veelal een opvallend mooi design, voor een ware nieuwe experience kunnen zorgen. Je leeft op een klein woonoppervlak (maximaal 50m2, anders is het geen tiny house meer) met veel eenvoud en rust. Met weinig spullen en poespas, waardoor je ruimte en rust in je hoofd krijgt. Hierdoor kun je je vrije (vakantie) tijd op een geheel nieuwe manier gaan ervaren.

Geloof je het niet? Probeer het dan!