Boek een bijzonder weekend weg in Noord-Brabant

Bijzonder weekend weg in Noord-Brabant

Duurzaam, betaalbaar én super leuk: een korte vakantie in eigen land. Nederland heeft als vakantieland stiekem heel wat te bieden. Op maximaal een paar uurtjes (trein)rijden van je eigen woning, kun je van een heerlijke break genieten. Zo bezoeken jaarlijks steeds meer toersten uit binnen- en buitenland het mooie (Noord-) Brabant. Breng zelf ook een bezoek en doe in deze blog inspiratie op voor een bijzonder weekend weg in Noord-Brabant!

Waarom een bijzonder weekend weg naar Noord-Brabant boeken?

In het zonnige zuiden van Nederland vind je de provincie Noord-Brabant. Behalve mooie natuur, zoals bijvoorbeeld nationaal park de Loonse en Drunense Duinen, vind je hier ook diverse leuke steden. Wie van moderne steden houdt kiest bijvoorbeeld voor de lichtstad Eindhoven. Culturele en culinaire liefhebbers halen hun hart op in Den Bosch. Gezellig stappen in de avond? Studentenstad Tilburg leent zich bij uitstek voor een betaalbare, gezellige en bijzondere overnachting in eigen land!

Top 4 bezienswaardigheden Noord-Brabant

Bezienswaardigheden bezoeken tijdens je bijzondere weekend weg in Noord-Brabant? Dit is onze top 5:

  1. Breng zeker een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch. Dit grote wetlandgebied op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant, leent zich in de lente en zomer uitstekend voor een vaar- of fietstocht. Je zult er allerlei flora en fauna zien. Herfst of winter? Je kunt in het gebied ook prachtig wandelen!
  2. Onder Breda, op de grens met België, vind je Zundert. In dit Brabantse plaatsje werd de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh geboren. Je vindt hier dan ook het Vincent van GoghHuis, welke zeker het bezoeken waard is.
  3. Boek je een weekend weg naar Tilburg? Combineer het dan met een bezoek aan de Efteling. Eén van de grootste en meest gewaardeerde pretparken van Europa. Vlakbij de Efteling vind je overigens ook Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Een geweldig natuurgebied welke je ook met je hond kunt bezoeken.
  4. Den Bosch is een prachtige stad met veel mooie straatjes, restaurants en gezellige terrasjes. Breng tijdens je stedentrip Den Bosch ook zeker een bezoek aan de Sint Jan's Kathedraal: deze indrukwekkende gotische Kathedraal is mooi van binnen en buiten.
Er zijn in Noord-Brabant nog veel meer unieke overnachtingen te vinden.
Houd onze website dus in de gaten: wij vullen hem wekelijks aan met de beste plekjes!
Scroll naar boven