Dit is het mooiste eco-hotel van Amsterdam

Mogelijk denk je bij een bezoek aan een eco-hotel al snel aan eenvoud of aan een overnachting midden in de natuur. Toch kan duurzamer overnachten tegenwoordig ook midden in onze eigen bij toeristen zo geliefde hoofdstad. En dat zonder ook maar iets in te leveren op comfort, luxe en beleving! Geloof je het niet? Neem dan eens een kijkje in het (volgens ons) mooiste eco-hotel van Nederland: Hotel Jakarta. Dit prachtige hotel is door haar slimme toepassingen op het gebied van o.a. isolatie en innovatie, één van de eerste energieneutrale hotels van Nederland.

Duurzaam en natuurlijk

Duurzaamheid stond bij het ontwerp van hotel Jakarta centraal. Het duurzame casco van het hotel, een uniek houten hoofddraagstructuur en het gebruik van vele duurzame materialen van hoge kwaliteit, dragen bij aan het unieke en energieneutrale ontwerp. Bij de bouw van het eco hotel werden nagenoeg geen materialen gebruikt die een korte levensduur hebben. Ook werden er nauwelijks materialen gebruikt die niet recyclebaar zijn; bijna alle elementen kunnen namelijk hergebruikt worden door ze te demonteren. Het mooie daarvan is, dat het duurzame karakter van het hotel op verschillende plaatsen ook zichtbaar is voor de gasten; bijvoorbeeld door de onafgewerkte wanden en plafonds. Het hotel heeft daarnaast nog verschillende andere maatregelen genomen om het hotel te verduurzamen. Zo wordt regenwater opgevangen, wat weer gebruikt wordt om de prachtige binnentuin te besproeien. Ook vangt het hotel zonne-energie op, wat vervolgens weer wordt omgezet in elektriciteit.

Luxe en comfort

Hotel Jakarta Amsterdam laat het zien: duurzaamheid, luxe en comfort, kunnen zeker hand in hand gaan tijden een korte vakantie in Nederland. Dit prachtige eco hotel in Indonesische stijl, is prachtig, comfortabel en superluxe! Veel van de comfortabele hotelkamers hebben een prachtig uitzicht: is het niet over het IJ, dan wel over de Amsterdamse stad. Sommige kamers beschikken bovendien ook over een fijn balkon. Heerlijk eten, maar ook een prachtige Skybar maken de ware hotelbeleving compleet. Even bijkomen? Ontspan dan in de prachtige wellness of in het zwembad met uitzicht over het IJ!

Uniek

Dat dit geen standaard hotel is zie je al bij aankomst: een spectaculair gebouw op de punt van Java-eiland. Het gebouw beschikt over transparante glazen gevels en een unieke 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Het hart van het hotel is een atrium met een tropische tuin vol met volwassen bomen: prachtige natuur midden in de Amsterdamse stad. De Indonesische stijl die door het gehele hotel zichtbaar is, maakt dit verantwoorde hotelbezoek in onze hoofdstad tot een ware vakantiebeleving!


Direct boeken kan via deze link!

Scroll naar boven