4 x duurzaam online shoppen!

4 x duurzaam online shoppen

Je bent enerzijds dol op online winkelen, maar voelt je anderzijds niet fijn wanneer je denkt aan de negatieve impact die ons massale shopgedrag op de planeet heeft. Herkenbaar! Ondanks dat ook wij er graag leuk bij willen lopen (én dol zijn op cadeautjes geven en krijgen), hebben we ons shopgedrag dan ook al flink aangepast. Helemaal niets kopen is voor ons niet echt een optie… dus delen we in deze blog een aantal verantwoorde winkels waar je met een beter gevoel kunt winkelen! Ook een start maken met een verantwoorde kledingkast? Duurzaam online shoppen doe je bij deze webshops!

1.Vegan tassen shoppen via Veganbags.nl

Toegeven: leren tassen zijn vaak hartstikke mooi en gaan lekker lang mee. Diervriendelijk zijn ze echter allerminst en ‘duurzaam leer’ is volgens experts helaas nog steeds een mythe. Gelukkig shop je op veganbags.nl tassen van diervriendelijke materialen die minstens even mooi zijn! Deze tassen bestaan enkel uit PETA-approved en duurzame materialen: dus ook de stiksels en de lijm zijn hartstikke vegan. Bij iedere tas staat waar het artikel precies van is gemaakt. Check het assortiment en ontdek zelf dat duurzaamheid en stijl écht hand in hand kunnen gaan!

vegan bags
Bij veganbags shop je vegan & duurzame hand- schouder- en rugtassen!

2.Duurzaam online shoppen bij Kings of Indigo

Kings of Indigo staat hoofdzakelijk bekend om de verkoop van duurzame spijkerbroeken voor mannen, vrouwen en kinderen. In het assortiment hebben ze echter ook truien, jurken, jassen en overhemden en zelfs een heuse vegan denim.

Dit bedrijf van Nederlandse bodem is super goed bezig waar het om duurzaamheid gaat. Ze zijn aangesloten bij vele keurmerken van de Fair Wear Foundation tot het milieu keurmerk Global Organic Textile Standard (GOTS) en Oeko-tex. Indigo is ambitieus en focust bij haar duurzame strijd niet alleen op een beter milieu, maar ook op betere werkomstandigheden voor alle medewerkers. Deze zomer komt dit verantwoorde kledingmerk bovendien met jeans die voor 50% uit gerecycled materiaal en voor 50% uit natuurlijk Refibra Lyocell materiaal bestaan.

Rank a brand is in ieder geval tevreden over het Nederlandse bedrijf en noemt het één van de meest duurzame jeansmerken. Ze scoren het hoogst op arbeidsomstandigheden en ecologie!

Kings of Indigo duurzame jeans
Kings of Indigo is volgens Rank a Brand één van de meest duurzame jeans merken

3.Duurzame overhemden van SKOT Fashion

Voor alle mannen die meelezen of voor alle vrouwen die graag duurzame cadeautjes geven: wij worden heel gelukkig van SKOT Fashion! Dit Nederlandse kledingmerk heeft zichzelf ten doel gesteld het meest duurzame overhemd ter wereld te ontwikkelen. Ze zijn in ieder geval hard op weg: bij SKOT staat naast kwaliteit vooral duurzaamheid voorop. Ze maken daarom alleen gebruik van natuurlijke materialen (biologisch katoen) en produceren eerlijk en duurzaam. De focus op kwaliteit en eenvoud moet er bovendien voor zorgen dat de overhemden superlang meegaan (lees: minder shoppen). SKOT verkoopt een ‘Serious’ lijn voor op het werk en een ‘Fun’ collectie voor de vrije uurtjes.

SKOT fashion duurzame overhemden
Een duurzaam cadeau voor je vriend shop je bij SKOT fashion!

4.Een tweede leven voor designerkleding: thenextcloset.nl

Designer kleding voor een mooi prijsje én verantwoord bezig zijn? Dat kan bij The Next Closet. Dit initiatief van onderneemsters Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers moet ervoor zorgen dat tweedehands kleding mainstream wordt. Eén op de drie kledingstukken in onze kasten wordt namelijk nooit gedragen en dat is natuurlijk hartstikke zonde! Samen hebben ze daarom een duurzaam platform opgericht waarop mensen hun eigen designer kleding en accessoires kunnen verkopen. Zo kun jij voordelig een pronkstuk scoren en zorgt de verkoper voor een opgeruimde kast en een mooie verdienste. Win-win dus!

the next closet vintage
Tweedehands luxe merken shoppen bij The Next Closet!

Meer over duurzaam online shoppen en reizen ? Lees ook onze blogs over verantwoorde kleding en milieuvriendelijke zonnecrème of boek voor deze zomer een heerlijk verantwoord natuurhuisje!

Scroll naar boven