Geniet van een oase van rust: De mooiste natuurgebieden in Nederland

Bijzondere natuurgebieden in Nederland

Wil je een weekend even helemaal weg of heb je een zomervakantie van een paar weken in het vooruitzicht? Om tot rust te komen, hoef je niet ver te gaan. Nederland heeft een heleboel mooie natuurgebieden waar je kunt wandelen en fietsen. En omdat je ervoor niet ver weg hoeft, begint de vakantie in eigen land al op het moment dat je je eigen voordeur achter je dichttrekt.
mooiste natuurgebieden Nederland

Welke natuurgebieden zijn er in Nederland?

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar er zijn aardig wat officiële natuurgebieden in Nederland te vinden. Het Waddengebied staat bijvoorbeeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Hoge Veluwe is een officieel nationaal park, net als De Biesbosch, de Utrechtse Heuvelrug en Zuid-Kennemerland. Het leuke van al deze natuurgebieden is dat ze allemaal wat anders te bieden hebben, van bossen tot duinen.

Voor iedereen een passende bestemming

Dat geldt ook voor andere bekende natuurgebieden als de Loonse en Drunense Duinen met haar enorme zandvlaktes. En wat dacht je van de Oostvaardersplassen een prachtig waterrijk gebied. Wat je voorkeur ook heeft, voor iedereen is er een wel natuurgebied te vinden waar je in alle rust je vakantie kunt doorbrengen. Natuurlijk blijft het niet alleen bij deze bijzondere plekken. Want Nederland heeft nog veel meer mooie plaatsen waar je tijdens je vakantie van kunt genieten.  Zo vormen de Friese Meren eveneens een geliefde vakantiebestemming, vooral bij watersportliefhebbers. Houd je van de zee? Ook langs de kust zijn er volop natuurrijke mogelijkheden om je vakantie door te brengen.

Of je nu naar een bekend natuurgebied gaat of minder bekende rustige locaties opzoekt, kies voor een accommodatie die je aansluit bij je wensen. Dan weet zeker dat je op je eigen manier vakantie kunt vieren en nieuwe energie kunt opdoen.

Duurzaam vakantie vieren

Voor een duurzame vakantie reis je met de trein en huur je ter plaatse een paar fietsen. Behalve dat je voor duurzaam vervoer zorgt, zijn er ook veel accommodaties in Nederland die duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tiny house bij het Grevelingenmeer dat helemaal gemaakt is van natuurlijke materialen. De energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Verblijf je liever in een duurzaam hotel in Nederland? Kijk dan eens naar het eco-hotel Jakarta in Amsterdam. Het hotel ligt niet in een natuurgebied. Maar in het hotel ervaar je een enorme rust dankzij de tropische binnentuin.

Op vakantie in de natuur met de kinderen

Voor de kinderen is er niets zo fijn om de hele vakantie in de natuur door te brengen. Maak de vakantie een groot avontuur door een natuurhuisje in Nederland te boeken in de vorm van een boomhut in Drente of in Safaripark Beekse Bergen. Voor dagelijkse uitstapjes in de natuur boek je een huisje dicht bij een natuurgebied zoals het Drents Friese Woud of aan het Zeeuwse strand. Zo kan je op ieder gewenst moment een bos- of strandwandeling maken.

Ontspannen genieten van een wellnessvakantie

Gun jezelf een luxe verblijf tijdens je vakantie in de natuur en boek een huisje met een eigen hottub of privésauna. Deze vakantiehuizen vind je op allerlei locaties in het groen, zoals in de Achterhoek, Friesland en Limburg. De accommodaties zijn over het algemeen vrijstaand. Je kunt dus rekenen op voldoende privacy en rust. Een andere optie is het boeken van een wellness hotel in Nederland, midden in de natuur. Zo kun je jezelf ook in de koude maanden verwennen met een ontspannen verblijf in een natuurgebied in Nederland.

Scroll naar boven