Camping en Glamping Nederland

Camping en Glamping Nederland

Zin in een leuke en avontuurlijke vakantie in eigen land? Boek dan een camping of Glamping in Nederland, want dit is dé manier van vakantie vieren waarbij je het milieu het minst belast. Daarbij moet je natuurlijk wel altijd bedenken dat meer luxe en comfort, ook meer CO2 uitstoot betekent. ​Zo zal je verblijf op een kleine natuurcamping het milieu minder belasten dan je verblijf op een enorme camping, waar grote zwembaden en huisjes met airco de norm zijn. Sommige Campings en Glampings in Nederland besteden extra aandacht aan milieubelasting en de natuur. Deze zogeheten eco campings en glampings, houden extra rekening met de voetafdruk die gasten achterlaten.

Zo houden zij zich bezig met recycling, het opwekken van energie middels zonnepanelen, het beperken van het energieverbruik en het gebruiken van warmtepompen en duurzame schoonmaakspullen. Op de boekingspaginas  die wij aanbevelen, kun je een plekje op kleine natuurcampings boeken, of de accommodaties beschikken over een betrouwbaar (duurzaamheids) keurmerk. Green Key is bijvoorbeeld een betrouwbaar keurmerk op het gebied van eco-toerisme.

Glamping Nederland

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een camping en glamping Nederland? Op een camping arriveer je doorgaans met je eigen tentje of caravan. Je zoekt een plekje uit, pakt al je spullen uit en zet je tent of voortent op. Zeker wanneer je kampeert in een kleine tent, ontbreekt het je vaak aan de nodige luxe. Dit back to basic gevoel is juist wat veel kampeerder kunnen waarderen, maar veel vakantiegangers slapen liever niet op een luchtbed of in een smal caravanbedje. Wie wel het campinggevoel wil ervaren, maar niet wil inleveren op luxe, kiest voor glamping. Ook hierbij overnacht je (midden) in de natuur op een kampeerterrein. Echter staat er bij aankomst al een luxe tent, chalet of bungalow voor je klaar welke van vele gemakken voorzien is.

In veel gevallen is glampen duurzaam ten opzichte van een vakantie in een hotel. Zo zijn er geen grote betonnen vakantiecomplexen gebouwd, geen gemeenschappelijke ruimtes en vaak kost je verblijf relatief weinig gas en elektriciteit. Hetzelfde geldt voor een wellness huisje Nederland. Wie echter zeker wil weten verantwoord bezig te zijn, kiest voor een duurzame camping of glamping en shopt zijn kampeerspullen in duurzame winkels. Ook leuk; je glamping vakantie met een  stedentrip in Nederland combineren. Zo heb je best of both worlds! 

Camping aan zee Nederland

Zin in een vakantie aan zee in Nederland? Boek dan eens een camping aan zee in Nederland! De duurzame campings en glampings aan zee op onze site, houden extra rekening met de voetafdruk die gasten achterlaten. Zo houden zij zich bijvoorbeeld bezig met recycling, het opwekken van energie middels zonnepanelen, het beperken van het energieverbruik en het gebruiken van warmtepompen en duurzame schoonmaakspullen. Veel van de websites die wij aanbevelen voor het boeken van een duurzame camping of glamping, beschikken over accommodaties met een betrouwbaar keurmerk. Green Key is bijvoorbeeld een betrouwbaar keurmerk op het gebied van eco-toerisme.

Daarnaast raden wij ook altijd aan om zelf goed na te denken over de accommodatie die je kiest. Logeren in een eenvoudige tent of een bungalow zonder airco, bubbelbaden of afwasmachines, is natuurlijk te allen tijde duurzamer dan slapen in verblijf dat van alle gemakken is voorzien.

Kamperen in Nederland

Duurzaam kamperen of glamperen is mogelijk in heel Europa en daarbuiten. In Nederland vind je heel wat campings en glampings met een betrouwbaar duurzaamheidskeurmerk zoals Green Key. Daarnaast zijn er in Nederland tal van kleine initiatieven, die het milieu zoveel mogelijk proberen te sparen. Een vakantie in eigen land kan dus niet alleen leuk maar ook duurzaam zijn. Ook in andere landen zijn duurzame campings echter aan een opmars bezig. Zo vind je enkele van de mooiste duurzame campings & glampings in Slovenie!

 

 

Scroll naar boven