Je eigen vakantiewoning laten opknappen? Hier 3 tips

Heb jij net een vakantiewoning gekocht, of wil jij jouw vakantiewoning een opknapbeurt geven? Dan zijn er natuurlijk verschillende dingen die je kunt laten doen. Hieronder bespreken wij in de drie tips hoe je het best jouw vakantiewoning kunt laten opknappen.

Tip 1: Laat de woning opnieuw schilderen

Allereerst kun je je vakantiewoning een echt persoonlijk tintje te geven. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door wat muren te laten schilderen. Op deze manier kun je saaie witte muren echte eyecatchers laten worden. Naast het feit dat de muren er dan weer helemaal spic en span uitzien, kun je natuurlijk ook een aantal dingen aan de muren hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schilderij, decoratie of wat foto’s.

Tip 2: Kies voor een schutting

De meeste vakantiewoningen hebben natuurlijk ook een tuin, toch is het vaak het geval dat tuinen van vakantiewoningen elkaar overlappen. Daarom is een houten schutting laten plaatsen niet overbodig. Op deze manier heb je wat privacy en kun je doen en laten wat je wil zonder dat de buren op het vakantiepark mee kunnen gluren. Daarnaast maakt een houten schutting de tuin een geheel, wat natuurlijk erg prettig is. Ook wanneer je de vakantiewoning wil verhuren is een schutting een ding dat gasten fijn vinden, zodat ze alsnog een beetje beschut vakantie kunnen vieren.

Tip 3: Een overkapping geeft de vakantiewoning meerwaarde

Naast een schutting kun je de tuin ook nog laten voorzien van een overkapping. Op deze manier kunnen je met vrienden of familie heerlijk genieten van een hapje en drankje tijdens jouw vakantie – of de gasten wanneer jij de vakantiewoning gaat verhuren. Ook als het slecht weer is, kun je natuurlijk ook in de overkapping zitten met een fijn kacheltje erbij. Daarnaast is ontbijten of dineren in de overkapping natuurlijk ook erg fijn, lekker in de tuin maar alsnog heerlijk warm. Hoe tof is dat? Een overkapping laten plaatsen bij jouw vakantiewoning is daarom geen overbodige luxe.

Wat kun je zelf doen?

Naast dat je de tuin kunt laten opknappen door middel van een schutting en een heerlijke overkapping, kun je natuurlijk zelf ook wat dingetjes doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van groen voor in huis maar ook voor in de tuin. Daarnaast is het natuurlijk leuk om wat decoratie in het huisje te plaatsen, zoals een buitenkacheltje, schilderijen en natuurlijk de meubels. Maak bijvoorbeeld een moodboard en kom erachter wat je precies in jouw vakantiewoning terug wil zien.

Scroll naar boven