Verrassende steden voor een citytrip Nederland!

Top 5 verrassende steden citytrip Nederland

Wie een citytrip Nederland wil boeken denkt al snel aan Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Maar wist je dat Nederland ook andere unieke steden heeft die het ontdekken meer dan waard zijn? Ga eens off-the-beaten-path en ontdek deze vijf verrassende steden voor een citytrip Nederland!

1.  Citytrip Zwolle

Zwolle is een prachtige historische stad gelegen in de provincie Overijssel. De stad kenmerkt zich door haar middeleeuwse bouwstijl en rijke culturele erfgoed. Genieten van een geweldig uitzicht over de stad? Beklim de Peperbus, een bekende kerk met een toren vanwaaruit je een geweldig panoramisch uitzicht over de stad hebt. Ook vind je er het Stedelijk Museum Zwolle, waar je de geschiedenis van de stad kunt ontdekken. Buiten genieten? Maak een boottocht over de grachten en ontdek deze verrassende Nederlandse stad vanaf het water. Je kunt in Zwolle diverse bijzondere overnachtingen boeken, voor ieder budget. Bijvoorbeeld het uniek Hotel Fidder, vanaf €65 p.p inclusief ontbijt!

Hotel Fidder Zwolle
Hotel Fidder Zwolle

2. Leeuwarden ontdekken

Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa in 2018, staat bekend om haar gezellige sfeer en bijzondere gebouwen. Bezoek het Fries Museum om meer te leren over de rijke Friese geschiedenis. Ook leuk: wandel over de Oldehove, een scheve toren die net zo beroemd is als zijn naamgenoot in Pisa. Geniet daarnaast van de street art en de vele leuke barretjes in de binnenstad. In de zomer kun je tijdens een citytrip Leeuwarden bovendien genieten van het bekende culturele festival, Welcome to The Village. Kortom; Leeuwarden is een fantastische bestemming voor een korte vakantie in eigen land! Ontdek hier de beste hotel deals in Leeuwarden

3. Haarlem

Haarlem is een stad die bekend staat om haar pittoreske straatjes, mooie gebouwen en bekende hofjes. Bezoek het Corrie ten Boom House, een klein museum dat het levensverhaal vertelt van de familie ten Boom die Joodse onderduikers hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak een fietstocht door de omgeving en ontdek de prachtige tulpenvelden. Pauzeer bij een van de vele gezellige cafés en sluit de dag af bij een goed restaurants in het centrum. Boek hier een uniek hotel voor je citytrip Haarlem!

4. Delft

Delft is een stad die doet denken aan de Nederlands-Gouden-Eeuw. De Zuid-Hollandse plaats kenmerkt zich door de historische gebouwen, grachten en oude pleinen. Bezoek de Nieuwe kerk en ontdek de graven van de beroemde Nederlandse kunstenaars, waaronder Johannes Vermeer en Antonie van Leeuwenhoek. Wandel over de Markt en bewonder de prachtige stadhuis dat doet denken aan een kasteel. Probeer ook zeker de Delftse Pauw, het blauwe aardewerk waar Delft om bekend staat. In Delft vind je het duurzame en bijzondere hotel de Plantaan.

5. Sneek, Friesland

In dit lijstje mag ook het Friese Sneek echt niet ontbreken. Sneek is een leuke stad in het Friese merengebied met een rijke geschiedenis. Liefhebbers kunnen het Fries Scheepvaartmuseum bezoeken en meer leren over de scheepvaartgeschiedenis van Friesland. Wandelen over de Waterpoort is ook een aanrader, een van de belangrijkste monumenten in Sneek. Maak een boottocht over de nabijgelegen Friese meren en geniet van de prachtige natuur. Breng ook zeker een bezoek aan het beroemde Weduwe Joustra, waar je de lekkerste Beerenburg kunt proeven! Unieke overnachtingen in Sneek, vind je hier.

Met deze vijf verrassende steden in Nederland heb je genoeg inspiratie voor een heerlijke citytrip Nederland. Wij kunnen vaker reizen binnen Nederland dan ook van harte aanbevelen. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffer en ga op ontdekkingstocht in Nederland!

Bijzondere vakantie in eigen land? Bekijk hier alle accommodaties en filter op jouw voorkeuren!

Scroll naar boven