Twijfel je over een vakantie in Nederland? Dit zijn de voordelen!

De voordelen van een vakantie in Nederland

Voor veel mensen is vakantie de tijd om andere landen te leren kennen. Omringd worden door een vreemde taal en het ontdekken van een andere cultuur, is ook gewoon hartstikke leuk! De laatste jaren is het echter ook heel populair geworden om vakantie in eigen land te vieren. Misschien twijfel je ook wel om dit jaar dicht bij huis te blijven. Behalve dat je nog wat van Nederland leert kennen, is het een ideale optie voor gezinnen met (kleine) kinderen. Benieuwd wat zo’n Nederlandse vakantie je nog meer kan bieden? In dit artikel hebben we de tofste voordelen van een vakantie in Nederland voor jou op een rijtje gezet!
Op vakantie in eigen land

Ontspannen in eigen land

Vakantie vieren is goed voor de mentale gezondheid. Toch brengt reizen naar het buitenland voor veel mensen ook veel stress met zich mee. De reistijden, het lange wachten op de luchthaven, de chaos, de vreemde taal en valuta. Ze geven je niet altijd het gevoel van ontspanning waar je zo op hoopt. Wie lekker in eigen land blijft, heeft daarentegen geen flinke reis voor de boeg. Daarnaast spreek je gewoon de eigen taal en betaal je met euro’s. Je kunt je vakantie daardoor veel eenvoudiger plannen en komt vaak minder snel voor verrassingen te staan. Dat brengt stiekem best wat rust.

Minder kosten voor vervoer

Wie wat van de wereld wil zien moet rekening houden met verschillende kosten. Door in Nederland te blijven bespaar je in elk geval flink op de reiskosten. Van noord naar zuid, ben je binnen ons landje niet langer dan 3,5 uur onderweg. Op die manier kun je je geld weer aan andere zaken besteden. Of nóg langer wegblijven en meer van Nederland gaan zien, natuurlijk.

Ontdek een andere kant van Nederland

Door te kiezen voor een staycation, leer je Nederland op een heel andere manier kennen. Van uitwaaien in een Luxe vakantiehuis op Texel tot het ontdekken van prehistorisch Drenthe, de bruisende Randstad en het heuvelachtige Limburg. Er is in alle twaalf provincies wel iets te zien en beleven. We vergeten het vaak, maar Nederland is ontzettend divers. Zo kun je lekker genieten op de stranden en in de bossen. Daarnaast is er op het gebied van cultuur superveel variatie. Verken historische stadsharten, grachtjes, hofjes en rijksmonumenten. Bezoek een musea, festival, braderie of neem deel aan een activiteit waar je normaal niet aan mee zou doen. Dat echte vakantiegevoel komt dan vanzelf!

Laat je sporthart sneller kloppen

De natuur in Nederland leent zich goed voor de sportliefhebber. Op de stranden kun je heerlijk zeilen en paardrijden. De zeeën zijn ideaal voor de kitesurfers onder ons. Nederland beschikt daarnaast over een uitstekend wandel- en fietsnetwerk. Je kunt in eigen land dan ook gemakkelijk kilometerslange tochten uitstippelen.

Maak het bijzonder

Je kunt in Nederland blijven en je verblijf zo origineel maken als je wil. Er zijn hier namelijk een heleboel bijzondere overnachtingen te boeken. Heb je altijd al willen overnachten op een woonboot, in een gevangenis, watertoren, kasteel of vuurtoren? In Nederland is het allemaal mogelijk, en meer! Zo boek je gemakkelijk een natuurhuisje in Nederland om optimaal tot rust te komen in Moeder Natuur. Een vakantie dicht bij huis die toch het ultieme ‘vakantiegevoel’ aanwakkert, vind je in het zuiden van Limburg. Bijzonder overnachten in Zuid-Limburg is mogelijk in een van de kastelen, landhuizen, kastelen en andere bijzondere accommodaties die Nederland rijk is.


Oud en vertrouwd

Wanneer je in het buitenland boodschappen haalt, hebben ze vaak niet precies wat je zoekt. De onbekende producten, de vreemde taal en onduidelijke prijzen maken het er allemaal niet makkelijker op. Wie vakantie viert in Nederland heeft hier geen last van. Iets vergeten? Je loopt met gemak jouw vertrouwde supermarkt of winkel binnen. Nog een voordeel van een vakantie dicht bij huis is de mogelijkheid om vrienden en familie te bezoeken. Er woont altijd wel iemand in de buurt van je vakantieadresje. En omdat alles zo lekker dichtbij is, kun je ze natuurlijk ook gewoon zelf uitnodigen. Zo vier je gezellig vakantie samen met de mensen die je het meest dierbaar zijn.

Kies voor duurzaam

Het verkleinen van je ecologische voetafdruk is een belangrijke stap om je in te zetten voor een beter klimaat. Een staycation draagt hier ook zeker aan bij. Om te beginnen hoef je geen vliegreis te boeken. Je auto stoot wel CO2 uit, maar doet dit aanzienlijk minder dan een vliegtuig. En wil je echt rekening houden met het milieu? Dan pak je gewoon de trein! Wil je behalve je reis nog meer groene keuzes maken? Overnacht dan in een duurzaam hotel. Je vindt ze op tal van plekken in ons land.

Scroll naar boven