Van der Valk Hotel Leeuwarden: het meest duurzame hotel van Nederland

Het van der Valk Hotel Leuwarden is in 2019 door Breeam uitgeroepen tot meest duurzame hotel van Nederland. Dit wil echter niet zeggen dat je als gast inlevert op luxe of comfort. Het hotel beschikt over een fantastisch restaurant en 117 ruime kamers, waaronder ook luxe suites met sauna en bubbelbad. In de gemeenschappelijke ruimtes vind je onder andere een fitnessruimte en sauna. Bovendien is dit prachtige hotel, door de aangelegde haven, ook per sloep bereikbaar. Deze kun je overigens ook voor een schappelijk prijsje huren bij het hotel. In de nabije omgeving van het hotel kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. Uiteraard is ook de bruisende stad Leeuwarden het bezoeken meer dan waard.

Breaam duurzaamheidscertificaat

Het van der Valk hotel Leeuwarden is met veel aandacht voor de omgeving gebouwd. Zo is er gedacht aan de aanleg van natuurlijke oevers en vijvers, om de biodiversiteit in de omgeving te behouden. Ook zorgen deze vijvers ervoor dat het water op een natuurlijke manier geborgen kan worden en niet geloosd hoeft te worden in de riolering. Ook wint het restaurant uit de keukens en restaurants maar liefst 95% van de warmte terug. Al met al zorgen de duurzaamheidsmaatregelen van het hotel voor een Breeam score van 78,31 procent en een predicaat Excellent. Dit is Nederland de hoogst behaalde score ooit.

meest duurzame hotel van Nederland

Meer duurzame hotels in Nederland

Van der Valk Hotel Leeuwarden is niet het enige eco hotel Nederland dat goede scores krijgt van Breeam. Zo behaalde het prachtige Hotel Jakarta in Amsterdam voor de ontwerpfase een score van 73,01 procent. En ontving het QO hotel een Platinum certificaat. Hotel W, gelegen in hartje Amsterdam, is het eerste rijksmonument dat een Very Good certificaat van Breaam in ontvangst mocht nemen.

Overnachten in het door Breaam als meest duurzame hotel van Nederland gecertificeerde van der Valk Hotel Leeuwarden?

Je boekt hier een deluxe kamer al vanaf €85 voor 2 personen! 


Scroll naar boven