Site Loader

Deals duurzaam hotel of duurzaam hostel in Nederland!

Overnachten in een duurzaam hotel, ook wel eco hotel genoemd, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een duurzaam hotel is een hotel dat verschillende maatregelen heeft genomen om de impact die ze hebben op het milieu, mens en dier te minimaliseren. Echter, de mate waarin een eco hotel daadwerkelijk duurzaam is, kan variëren. Wandergreen kijkt daarom altijd specifiek naar de verantwoording ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’​ op de website, aanwezige reviews en het al dan niet beschikken over een betrouwbaar keurmerk.

De mooiste eco hotels vind je hier:

Wil je een verantwoorde vakantie in eigen land boeken? Dan hoef je zeker niet in te leveren op luxe en comfort! Via onderstaande pagina's zoek en boek je eenvoudig een duurzaam hotel of duurzaam hostel in Nederland!

Bij Stayokay overnacht je goedkoop & duurzaam op de mooiste plekken in Nederland!

Boek voordelig een luxe arrangement in een Green Key hotel via Voordeeluitjes!

Al deze 3- en 4-sterren Fletcher hotels zijn Green Key gecertificeerd. Vanaf €25 p.p!

Met de 'eco-vriendelijke' filter van Trivago zoek en boek je eenvoudig jouw duurzame deal!

Eco hotel of hostel in Nederland: luxe & verantwoord

Het leuke van veel duurzame hotels en duurzame hostels in Nederland, is dat er vaak extra aandacht wordt besteed aan vormgeving. Hierdoor stralen deze accommodaties vaak een extra bijzondere en aangename sfeer uit. Immers, wie zo milieuvriendelijk mogelijk wil zijn wordt gedwongen na te denken over innovatieve oplossingen. Deze zie je vaak terug in het interieur, het gebouw of de omgeving waarin het eco hotel of hostel staat. Bovendien zijn er ook in Nederland nog zoveel verrassende plaatsen te ontdekken. Deze kom je eerder tegen wanneer jij je meer focust op de accommodatie, dan op de bestemming. Stuit op ondernemers met een mooi verhaal of proef een ontbijt uit eigen bio-tuin van een kleinschalige accommodatie. Vaak is kiezen voor duurzaam daarom niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf!

 

Dicht bij huis vakantie vieren met een goed gevoel

Niets zo fijn als van een heerlijke relax vakantie of stedentrip te genieten, wetende dat je bewuste keuzes hebt gemaakt in de hoop dat volgende generaties straks ook nog al dit moois kunnen bewonderen. Door niet ver te reizen en te kiezen voor een duurzaam hotel of natuurhuisje in Nederland, doe je niet alle schade die de toeristenbranche berokkent ongedaan. Je levert echter wel een heel belangrijke bijdrage. Niet alleen probeer jij je eigen voetafdruk te beperken, je geeft ook een duidelijk signaal af. Om jou hierbij op weg te helpen hebben wij zoveel mogelijk verschillende boekingsplatforms en individuele duurzame hotels & hostel in kaart gebracht, via wie je een meer verantwoorde vakantiekunt boeken. Ontdek hieronder de leukste duurzame hotels & hostels van Nederland en ga meer duurzaam reizen!

Boek een natuurhuisje