Weekend weg Nederland: de leukste steden

Weekend weg in Nederland? De highlights van de leukste steden.

Niets is zo leuk (en duurzaam) als een vakantie in eigen land. Ga bijvoorbeeld onthaasten in de achterhoek, boek een duurzaam hotel in Nederland of besluit in Drenthe een Tiny house te huren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook voor een leuk hotel in de stad leent Nederland zich goed. Naast de vele leuke kleine steden, kent Nederland ook een aantal grotere, bekende stedentrip locaties. In dit artikel zetten we vier van deze steden op een rijtje. Van de beste winkelstraten tot aan de gezellige horeca en prachtige bezienswaardigheden: wij vertellen je welke stad wat te bieden heeft. Aan jou de keuze in welke Nederlandse stad je als eerste een duurzaam hotel of hostel wilt boeken.

Weekend weg Den Haag

Die mooie stad achter de duinen, wie kent hem niet? Behalve Amsterdam is dit ook een Nederlandse stad waar je stad en strand perfect kunt combineren. De regeringsstad is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg gezellig. Er is volop mogelijkheid om te shoppen, zowel exclusief als tweedehands. Op cultureel vlak is er ook genoeg te bewonderen. Een belangrijk museum voor de stad is het Mauritshuis. In dit museum worden de vele Hollandse Meesters tentoongesteld. Andere aanraders zijn het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president en de Hofvijver in Den Haag. Deze behoren tot de meest bekende plaatsen van Nederland. Verblijf tijdens je citytrip in het NH Atlantic Den Haag of zoek en boek hier een eco-vriendelijke hotel.

Hoogtepunten Rotterdam

Rotterdam; de havenstad van Zuid-Holland en tevens een zeer populaire stedentripbestemming in eigen land. Als gevolg van de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog beschikt de stad na de verbouwing over een mix van oude en nieuwe architectuur. Bezoek de welbekende kubuswoningen, ga lunchen bij de markthal of bewonder het uitzicht vanaf de Euromast. Geef je de voorkeur liever aan winkelen, dan kan dat ook uitstekend in Rotterdam! De binnenstad beschikt over verschillende winkelgebieden met voor ieders wat wil. Voor winkels van grote ketens kun je het beste terecht in de grote winkelstraten en meer bijzondere winkels vind je op de meet of in de Witte de With. Deze straat is bovendien de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire uitgaansstraat. Bijzonder en duurzaam overnachten in Rotterdam, kan heel voordelig op het aangemeerde cruiseschip de ss Rotterdam. Andere hotels met een duurzaamheidscertificering zijn het Atlanta NH en bijvoorbeeld het Easy hotel Rotterdam voor de budgetreiziger.

Duurzaam weekend weg Amsterdam

Amsterdam is altijd in beweging, het is een stad die nauwelijks slaapt. Ideaal voor wie het nachtleven in wil duiken tijdens een weekendje weg of voor wie dol is op kunst en cultuur. Dankzij haar populaire grachten en unieke straten word je telkens verrast door de schoonheid van de (inmiddels helaas erg drukke) stad. De stad beschikt over een eindeloze aanbod aan winkels, clubs, cafés, musea en evenementen. In Amsterdam is het haast onmogelijk om je te vervelen. Ben je uitgekeken en wil je graag ontkomen aan de drukte? Neem dan de eerstvolgende trein naar Zandvoort. Vooral op zonnige dagen is het hier super gezellig! Amsterdam beschikt over diverse hippe, luxe en duurzame hotels.

Groningen: één van de leukste steden van Nederland

Eén van de populairste studentensteden van Nederland is de in het Noorden gelegen stad Groningen. Wie tijdens een weekendjeweg goed wilt feesten, is in Groningen dus op het juiste adres. Met genoeg cafés, clubs, bars en een hoop gezelligheid zul je zeker een leuke avond hebben. In het sfeervolle centrum van de stad kun je ook goed shoppen, eten of een stukje cultuur snuiven. Wie in het laatste geïnteresseerd is, moet zeker langs het Groninger Museum. Wil je de stad van boven bewonderen met een schitterend uitzicht? Klim dam naar de top van de Martinitoren. Groningen beschikt over twee luxe NH hotels, beide gelegen in het centrum van de stad en voorzien van een certificaat voor duurzaamheid.

Ook een bijzondere vakantie boeken in eigen land? Van natuurhuisje tot een hotel, je boekt het via Wandergreen!

Scroll naar boven