Bijzondere steden: 5 citytrip tips!

Citytrips tips: bezoek deze bijzondere steden!

Ben je iemand die graag op citytrip gaat, maar die het beu is om steeds dezelfde steden te bezichtigen? Ben je dringend opzoek naar enkele leuke citytrip tips voor een korte vakantie in Europa? Ontdek dan deze vijf bijzondere en (iets minder 😉 ) bijzondere steden! In deze blog bespreken we 5 steden die je echt bezocht wil hebben. Originele activiteiten, bijzonder overnachten en geweldige landschappen. Bij iedere stad geven we bovendien een tip voor een eco vriendelijke accommodatie!

1. Gevangen in één van de mooiste omgevingen van Europa: Ljubljana

In het prachtige stadje Ljubljana (Slovenië) kan je overnachten in een voormalige militaire gevangenis. Deze gevangenis werd uiteraard omgetoverd tot een leuk hostel met extra comfort. Toch zijn de spijlen van de gevangenis nog behouden en heeft het hostel een echte gevangenis feel. Deze slaapplaats is dus uiterst origineel en bevindt zich in een bewonderingswaardige omgeving, Metelkova Mesto in Ljubljana. Deze buurt is een alternatieve buurt van de stad waar je als kunstliefhebber volledig aan je trekken komt. De straten zijn namelijk bezaaid met kleurrijke kunstgalerijen en interessante musea. Om nog niet te spreken over de prachtige natuur die binnen handbereik ligt!

2. Beleef een sportieve citytrip in Valencia

Minder bijzonder: maar wél het vermelden waard. Want wie zegt er dat een citytrip enkel moet bestaan uit winkelen, lekker gaan eten en ontspannen? Als je sportief bent, dan zal je er niet gelukkig van worden om dagen te luieren in je hotel. Daarom hebben wij speciaal voor de sportievelingen een leuke citytrip uitgezocht die de moeite loont: Valencia! Valencia is een prachtige stad in het zonnige Spanje en biedt veel meer dan je op het eerste zicht zou denken. Hou jij van lopen? Dan kan je naar Valencia trekken om de Trinidad Alfonso marathon mee te volgen. Loop je liever zelf? Dan is het Circuit 5k een échte aanrader. Het Circuit 5k is een kilometerslange prachtige loopstrook die dwars door het centrum van Valencia loopt. Onderweg geniet je van prachtige tuinen, bossen en fonteinen.

Ook liefhebbers van watersport kunnen perfect terecht in Valencia. Valencia ligt namelijk aan de zee, en vormt dus de perfecte locatie voor het beoefenen van tal van watersporten. Heb je altijd willen zeilen? Dan kan je kiezen uit verschillende zeilscholen waar je het kunt leren! Je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor een rustige fietstocht langs deze bijzondere stad. Luxe en duurzaam overnachten doe je in Valencia bij het eco vriendelijke hotel Illunion Aqua.

2. Een avontuurlijke én buitenaardse citytrip in Zweden

In de prachtige natuur van het Zweedse Lapland kun je bijzonder en duurzaam overnachten. Wil je het kind in je naar boven halen? Overnacht dan in een prachtige boomhut. Als je echt uniek wil overnachten, dan kan je er zelfs verblijven in een UFO. De kamers mogen dan wel origineel en prachtig zijn, blijf natuurlijk vooral niet in je kamer zitten. In deze oogverblindende omgeving valt namelijk nog zoveel te beleven. Je kunt er een trektocht maken door de prachtige natuur, genieten van een avontuurlijke helikoptervlucht, raften, mountainbiken, enzovoort. Meer informatie vind je hier.

3. Onthul de mythe van het Lochness monster

Wie houdt van geschiedenis en mythes moet in Schotland zijn. Schotland heeft een rijke geschiedenis die echt de moeite waard is om te ontdekken. De hoofdstad, Edinburgh is de ideale vertrekplaats voor vele prachtige plekken. Zo kan je er bijvoorbeeld een dagtrip boeken om de prachtige highlands te gaan bewonderen, of je kan opzoek gaan naar het monster van Lochness. Edinburgh zelf is natuurlijk ook de moeite waard. Deze gezellige stad heeft veel leuke winkeltjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Een eco vriendelijk hotel in het centrum van deze leuke stad vind je hier!

4. Vlieg mee met graag Dracula naar het prachtige Transsylvanië

Transsylvanië, de meeste onder ons kennen deze Roemeense regio enkel van in de talloze Dracula films. Dat is erg jammer, want Transsylvanië is één van de mooiste gebieden in heel Europa en is ook de geboorteplaats van de welbekende graaf Dracula. In Transsylvanië liggen natuurlijk veel bijzondere steden en dorpen, maar volgens verschillende bronnen zou de stad Sibiu een echte aanrader zijn. Deze charmante stad ligt aan de voet van het Transsylvanische gebergte en combineer sfeer en gezelligheid met natuur en avontuur. Dat kan je combineren met een overnachting in een milieuvriendelijk eco hostel. Overdag kan je dan een uitstap maken naar Brasov, de omgeving van de Dracula legende. Slapen doe je natuurlijk in een eco lodge of eco vriendelijk hotel. Voor de echte waaghalzen is het echter ook mogelijk om te overnachten in het kasteel van Dracula, het Bran kasteel. Durf jij graaf Dracula achterna te gaan?


 

Liever op vakantie in Nederland? Bekijk hier alle bijzondere overnachtingen in Nederland!

Scroll naar boven