Eco hotel of hostel boeken in Nederland

Deals eco hotel of hostel in Nederland!

Overnachten in een duurzaam hotel in Nederland, ook wel eco hotel genoemd, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een duurzaam hotel is een hotel dat verschillende maatregelen heeft genomen om de impact die ze hebben op het milieu, mens en dier te minimaliseren. Echter, de mate waarin een eco hotel daadwerkelijk duurzaam is, kan variëren. Kijk daarom altijd specifiek naar de verantwoording ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’​ op de website, aanwezige reviews en het al dan niet beschikken over een betrouwbaar keurmerk.

De mooiste eco hotels vind je hier:

Wil je een verantwoorde vakantie in eigen land boeken? Dan hoef je zeker niet in te leveren op luxe en comfort! Via onderstaande pagina's zoek en boek je eenvoudig een eco hotel of resort in Nederland!

Bij Stayokay overnacht je goedkoop & verantwoord op de mooiste plekken in Nederland!

Boek voordelig een luxe arrangement in een Green Key eco hotel via Voordeeluitjes!

Al deze 3- en 4-sterren Fletcher hotels zijn Green Key gecertificeerd. Vanaf €25 p.p!

Met de 'eco-vriendelijke' filter van Trivago zoek en boek je eenvoudig jouw eco hotel!

Eco hotel of hostel in Nederland: luxe & verantwoord

Het leuke van veel eco hotels in Nederland, is dat er vaak extra aandacht wordt besteed aan vormgeving. Hierdoor stralen deze accommodaties vaak een extra bijzondere en aangename sfeer uit. Immers, wie zo milieuvriendelijk mogelijk wil zijn wordt gedwongen na te denken over innovatieve oplossingen. Deze zie je vaak terug in het interieur, het gebouw of de omgeving waarin het eco hotel of hostel staat. Bovendien zijn er ook in Nederland nog zoveel verrassende plaatsen te ontdekken. Deze kom je eerder tegen wanneer jij je meer focust op de accommodatie, dan op de bestemming. Stuit op ondernemers met een mooi verhaal of proef een ontbijt uit eigen bio-tuin van een kleinschalige accommodatie. Vaak is kiezen voor verantwoord daarom niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf. Bijzonder overnachten in Nederland? Kies dan dus voor eco. 

 

Dicht bij huis vakantie vieren met een goed gevoel

Niets zo fijn als van een heerlijke relax vakantie of een bijzondere overnachting in de stad te genieten, wetende dat je bewuste keuzes hebt gemaakt in de hoop dat volgende generaties straks ook nog al dit moois kunnen bewonderen. Door niet ver te reizen en te kiezen voor een duurzaam hotel of natuurhuisje in Nederland, doe je niet alle schade die de toeristenbranche berokkent ongedaan. Je levert echter wel een heel belangrijke bijdrage. Niet alleen probeer jij je eigen voetafdruk te beperken, je geeft ook een duidelijk signaal af. Om jou hierbij op weg te helpen hebben wij zoveel mogelijk verschillende boekingsplatforms en individuele duurzame hotels & hostel in kaart gebracht, via wie je een meer verantwoorde vakantiekunt boeken. Ontdek hieronder de leukste eco hotels & hostels van Nederland en ga meer duurzaam reizen!

Scroll naar boven