De 4 voordelen van een kleine camping

Kleinschalig kamperen: de 4 voordelen van een  kleine camping

Wie op vakantie gaat hoop om helemaal tot rust te komen. De batterij weer even helemaal opladen en het hoofd weer lekker leeg maken. Op een kleinschalige camping in de natuur kom je weer helemaal tot jezelf! Op een duurzame en betaalbare manier genieten van de buitenlucht, nieuwe plekken ontdekken en gewoon eens de tijd nemen om echt contact te hebben met elkaar. Kleine campings bevatten al deze ingrediënten voor een fijne tijd er op uit!

1.Profiteren van gezonde buitenlucht

Veel mensen leven een groot deel van de dag binnen: in de winter zijn we zelfs 90 procent van de tijd in huis. Verschillende wetenschappelijke studies tonen echter aan dat de frisse buitenlucht heel goed voor ons is. Op een kleinschalige camping vind je die rust en krijgt je lichaam weer even de tijd om aan te sterken. Neem meteen van de gelegenheid gebruik om even 'offline' te gaan en er staat niks meer in de weg voor een ultieme vakantie zonder stress en veel plezier. Een flinke portie buitenlucht met een nodige portie vitamine D doet wonderen!

2.Een kleine camping is betaalbaar en duurzaam

Voor een duurzame vakantie kies je het best voor een kleine camping. Vergeleken met grotere campings zijn deze kleinere kampeerterreinen vaak meer gericht op een het milieu en het behoud daarvan. Bovendien hebben ze door de kleinschaligheid vaak al per definitie een minder grote impact op de natuur. Sommige grotere campings zijn voorzien van discotheken en zwembaden met bijbehorende glijbanen. Hartstikke leuk om te ontspannen natuurlijk, maar niet altijd even duurzaam. Bijkomend voordeel is dat een kleinschalige camping vaak wat goedkoper is. Een betaalbare camping betekent meer budget voor leuke uitstapjes!

3. Je gaat er eerder op uit

Kamperen staat voor gezelligheid! Je komt heerlijk tot rust en hebt weer even helemaal tijd voor elkaar. Het leuke van een camping is ook dat het een fijne uitvalsbasis is om samen leuke dingen te ondernemen. Pak eens de (huur)fiets en trek er op uit of bezoek een leuk evenement in de buurt. Ga met de kinderen lekker het bos in of ga op zoek naar een meertje: juist doordat de camping klein is en niet over de meest uiteenlopende faciliteiten beschikt ga je er eerder op uit. Wanneer je op vakantie gaat met kinderen is een kleinschalige camping sowieso ideaal. Ze gaan 'noodgedwongen' weer echt spelen in de natuur, in plaats van in bijvoorbeeld een overdekte speelhal op een groot kampeercomplex.

4.Tijd voor écht contact

In het verlengde daarvan is het grootste voordeel van een kleine camping toch wel de gezelligheid. Veel meer als op grotere campings kun je gemakkelijk contact leggen met andere gasten en de eigenaren. Het kleinschalige heeft iets knus en je bent dan ook makkelijker in de stemming om echt contact met elkaar te maken. Even een break van de dagelijkse hectiek: geniet van de rust, de natuur en het gebrek aan dingen moeten. Op een kleinschalige camping krijg je niet alleen met andere gasten, maar vooral ook met je eigen partner of gezin, weer echt contact. En dat schiet er in het echte hectische leven helaas maar al te vaak bij in.
Een camping of glamping in Nederland boeken of bijvoorbeeld een bijzondere vakantie vieren in Nederland? Wandergreen verzamelt de beste spots voor jou!

Scroll naar boven