Hotel Ullensvang: luxueus logeren in eco hotel Noorwegen

Eco hotel Noorwegen

Eco hotel Noorwegen – Wie een milieuvriendelijk hotel zoek in Noorwegen, zal ontdekken dat je in dit land tal van opties kunt vinden. Van kleinschalig en eenvoudig, tot groots, luxueus en toch gericht op duurzaamheid. Hotel Ullensvang valt duidelijk in die laatste categorie. Dit prachtige milieuvriendelijke hotel aan de Hardangerfjord heeft een fantastisch uitzicht op de Folgefonngletjer. Dit gebied heeft tal van Noorse beroemdheden geïnspireerd met haar schoonheid: van schrijver tot componist. Zeker dat deze omgeving ook op jou indruk zal maken!

Faciliteiten Hotel Ullensvang

Tijdens je verblijf in dit hotel zal het je aan niets ontbreken. Alle kamers beschikken uiteraard over een eigen badkamer en enkele kamers hebben een fijn balkon. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende Noorse natuur. Het hotel heeft bovendien een privéstrand aan het Hardangerfjord en beschikt over een binnen- en buitenzwembad, fitness en andere sportfaciliteiten. Het hotel beschikt verder over een prachtige lobby met openbaar, een restaurant en een terras. Hier kun je in de zomer genieten van een drankje, terwijl je over de indrukwekkende fjord uitkijkt.

Eco hotel zwembad Noorwegen

Eco hotel Noorwegen aan de Hardangerfjord

Het duurzame hotel is gelegen in Lofthus, een heel klein plaatsje (554 inwoners) in de Noorse gemeente Ullensvang. Het plaatsje is gelegen aan het Hardangerfjord, die door lonley planet wordt geroemd om haar schoonheid. Deze indrukwekkende hoogvlakte loopt van Hardangervidda tot aan de Atlantische Oceaan. Het is daarmee de vier na langste fjord ter wereld. Het ongerepte landschap is indrukwekkend en zorgt voor adembenemende uitzichten. Toch is het hele gebied zeer goed begaanbaar, dankzij een goede infrastructuur en duidelijke wandelroutes. Bij het hotel kun je teven roeiboten kopen en je kunt naar de waterval van Vøringsfossen rijden. Zin om een stad te bezoeken? Odda ligt op 30 kilometer van het hotel.

 

Eco hotel Noorwegen

Eco-lighthouse certificaat

Dit Eco hotel Noorwegen Ullensvang beschikt over een Eco-lighthouse certificering. Om deze te ontvangen dient een bedrijf te voldoen aan milieuprestaties en haar sociale verantwoordelijkheid nemen. De eisen betreffen bijvoorbeeld energie, afval, transport, inkoop en de werkomgeving. Een milieuvriendelijk bedrijf creëren dat goed is voor haar omgeving en haar werknemers, is daarvan het doel. Het hotel legt op haar website ook uit hoe zij zich al vanaf 1980 inspannen om zo duurzaam mogelijk te werken. Immers zijn ook zij van mening dat deze fantastische omgeving gezien moet worden, maar niet mag lijden onder het toerisme.

Meer informatie en prijzen.


Dichterbij huis blijven? Boek eens een vakantie in eigen land!

 

 

Scroll naar boven