Eco-friendly Mondi Lodge; een klein paradijs op toeristisch Curaçao

Wanneer je denkt aan Curaçao, denk je aan witte bounty stranden, palmbomen, kleurrijke huizen, strandfeesten en heel wat toeristen. Wie op zoek is naar rust, natuur, en kleinschalige accommodaties zal dan ook niet heel snel geneigd zijn om naar Curaçao te gaan. Zonde, wat dit Caribische eiland heeft zoveel meer te bieden dan grootschalige resorts en overvolle stranden waar je tijdens de kerstdagen menig celebrity spot. Super centraal gelegen en toch afgescheiden van de drukte vind je de eco-friendly Mondi Lodge. Een groene oase voor wie in alle luxe tot rust wil komen en dol is op de natuur en dieren.

Luxe palapa huisjes

Mondi lodge ligt op een centrale plaats op Curaçao, net na de afslag naar het populaire Blue Bay strand en op slechts 2 minuten rijden van Kokomo beach. Het eco-friendly resort is opgebouwd uit verschillende luxe palapa huisjes. Dit zijn deels open huisjes die oorspronkelijk uit Mexico komen en een dak hebben van gedroogde palmbladeren. Dit zorgt ervoor dat de huisjes relatief koel blijven. De meeste huisjes staan op palen, maar één palapa is bewust gelijkvloers gemaakt zodat deze ook toegankelijk is voor mensen die een rolstoel gebruiken.  De palapa’s staan in een speels ingedeelde, kleurrijke tuin waar je een enorme diversiteit aan planten, bloemen en fruitbomen vindt. Dankzij de ruime opzet heeft elk huisje meer dan voldoende privacy. Het zwembad bij de lodge is klein maar fijn en er zijn meer dan genoeg ligstoelen aanwezig. De kans is bovendien groot dat je het zwembad regelmatig voor jezelf hebt. Wie een avondje niet in een restaurant wil eten kan de barbecue gebruiken in de gezamenlijke buitenkeuken. In de ochtend serveren de super vriendelijke medewerkers overigens een heerlijk ontbijt. Versbereid en zoveel mogelijk aangepast op jouw wensen, want aan verspilling doen ze niet bij Mondi Lodge.Eco-friendly lodge

Actief bezig met duurzaamheid

Mondi Lodge is absoluut eco-friendly, maar heeft geen officieel duurzaamheidscertificaat. Beheerster Danita zegt daarover dat ze het vooral belangrijk vindt wat ze doen en niet zozeer welke beloning of certificering daartegenover staat. Om haar filosofie nog meer uit te dragen streeft ze wel naar het behalen van een specifiek (streng) eco-certificaat. Deze certificeringsprocedure is echter kostbaar en tijdrovend, zeker voor een kleine accommodatie zoals Mondi Lodge. Als gast weet je echter meteen bij binnenkomst dat je te maken hebt met een beheerster die veel oog heeft voor het milieu, mens en dier. Plastic flesjes worden actief gerecycled, de vuilniszakken zijn biologisch afbreekbaar en bijna alle meubels en decoratie zijn van gerecycled materiaal. Alle toiletspullen en schoonmaakmiddelen zijn biologisch en volledig natuurlijk en er wordt enkel biologische Fairtrade koffie gedronken. Meer weten over de duurzame maatregelen en filosofie van beheerster Danita? Lees dan hier mijn blog over mijn (sifra) verblijf in deze heerlijke lodge. 

Eco resort curaçao
Otsu ‘waakt’ over Mondi Lodge

Geschikt voor dierenvrienden

Wie bang is voor honden (ook als ze heel erg lief zijn) of zich mateloos kan storen aan een kraaiende haan of tjilpende vogeltjes, kan Mondi Lodge beter overslaan. Ben je echter dol op dieren, dan is deze accommodatie voor jou een waar paradijs. En geloof me, ook als je niet per se een dierenvriend bent zal grote vriendelijke reuzin Otsu (zie foto), je hart stelen. Op het terrein lopen naast Otsu nog de aanhankelijke hond Dustin en zijn iets schuchtere vriendin Shara rond. Ook kat Mondi en zijn verlegen vriendje Ozzy laten zich regelmatig zien. De meest bijzondere inwoners van Mondi Lodge vind je aan de achterkant van het terrein: een schattige ezelfamilie bestaande uit papa Johnny, mama Zinzi en dochter Eclipse. Papa Johnny, inmiddels een man op leeftijd, werd door de beheerster gered uit een situatie waarin hij ernstig verwaarloosd werd. Inmiddels is Johnny helemaal bijgekomen, al zijn de littekens nog steeds zichtbaar. Sinds 2015 is hij bovendien de trotste vader van prachtige dochter Eclipse. 

 

Boek hier je verblijf bij Mondi Lodge

 


Liever op vakantie in eigen land? Boek een huisje in de Nederlandse natuur of een heerlijk eco hotel in Nederland!

Scroll naar boven