Kamperen in de duinen van Katwijk: camping de Zuidduinen

Kamperen Katwijk
Na twee bloedhete dagen dienden de donkere wolken zich aan. Gelukkig bleef het de hele avond droog!

Onlangs brachten wij een bezoek aan Camping de Zuidduinen: een prachtig gelegen camping in de duinen van Katwijk aan Zee. Vanaf deze fijne en relatief kleine camping loop je in een paar minuten het brede zandstrand van Katwijk aan Zee op. Een heerlijke plek dus voor een (mini)vakantie in eigen land!

Of je nu heerlijk wilt luieren of juist wat meer actie wilt; de omgeving biedt zowel mogelijkheden voor de rustzoeker als voor de actieveling. Geniet bijvoorbeeld van een wandel- of fietstocht door de prachtige natuur. Houd je van surfen? Katwijk krijgt relatief veel golven op de kust en is daarmee een goede surfspot. Genieten van de rust op de camping en van de omgeving kan natuurlijk ook. Wanneer je juist behoefte hebt aan gezelligheid dan loop je in 10 minuten naar de horecagelegenheden in Katwijk aan Zee.

Camping Katwijk
Schattige tiny vakantiehuisjes op het strand van Katwijk

Katwijk aan Zee

Binnen 10 minuten lopen van de camping sta je in Katwijk aan Zee; een sfeervolle badplaats die ons zeker heeft verrast. We hadden er eigenlijk niet zoveel van verwacht, maar vonden het plaatsje echt mooi en gezellig. Enkel een smalle duinstrook scheidt de badplaats van het brede zandstrand, waardoor je vanaf de camping zo via het lange brede zandstrand naar het centrum loopt. Geen volgebouwde boulevard, maar een badplaats met karakteristieke sfeer. Je vindt hier verschillende kleinere hotels, horecagelegenheden en boetiekjes. En waar je ook loopt, je voelt en ruikt de frisse zeelucht!

Vanaf de camping loop je zo dit duinpad naar de zee op!

Camping Zuidduinen in Katwijk aan Zee

Niet alleen de ligging is een goede reden om voor Camping de Zuidduinen te kiezen, de camping zelf is heerlijk rustig en prettig om te verblijven. Op de camping heb je zowel standaard kampeerplaatsen als comfortplaatsen welke allemaal geschikt zijn voor alle soorten kampeerders. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt de camping haar taak serieus en doet haar best om het milieu en de natuur te respecteren. Zij doen dan ook meer voor het milieu dan de wet- en regelgeving van hen verlangt en is tevens houder van een gouden Green Key status. De camping maakt gebruik van groene stroom en heeft waterbesparende maatregelen getroffen. Ook worden in de winkel en het restaurant meerdere biologische en fairtrade producten verkocht. Daarnaast vragen zij hun gasten om afval te scheiden en om geen onnodige elektriciteit te gebruiken. Oftewel; hier kun je verantwoord genieten van de mooie omgeving waarin de camping zich bevindt. Wij vinden het goud!

Wil jij ook een bezoek brengen aan deze camping? Je boekt via deze site al een staplaats vanaf €35 p.n.!

Scroll naar boven