6 redenen om op vakantie naar Slovenië te gaan!

Vakantie Slovenië

Dat we met reizen een voetdruk achterlaten, wil niet zeggen dat we direct moeten stoppen met het verkennen van de wereld. Het nodigt echter wel uit om er bewuster mee omgaan. Een weekend weg kan ook prima in eigen land: bekijk bijvoorbeeld dit originele wikkelhouse. Super leuk! En voor een zonnige vakantie boek je evengoed in een leuke glamping in Italië, als een all Inclusive naar een verre bestemming.  De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je bijvoorbeeld het prachtige Slovenië in Midden/Oost-Europa aan de zuidrand van de Alpen, al eens bezocht? Een geweldige vakantiebestemming, waar je ook nog eens gemakkelijk duurzaam kunt reizen!

Waarom Slovenië?

Ondanks haar adembenemende natuur, is Slovenië niet de meest bekende vakantiebestemming in Europa. Toch is het meer dan de moeite waarde om dit land te bezoeken. Reis de torenhoge bergen tegemoet, ontdek de stille en diepblauwe meren, snelstromende rivieren, uitgestrekte grotten en elegante steden. Dit midden/Oost-Europese vakantieland is zó veelzijdig. Lees hier de 6 redenen om op vakantie naar Slovenië te gaan.

  1. Wonderschone natuur

Slovenië beschikt over een grote diversiteit aan natuur. Het is dankzij haar talloze bergen en heuvels geschikt voor alle soorten wandelactiviteiten. Voor de ijsberen tussen ons bieden de met sneeuw bedekte bergen het plezier van skiën. Voor wie liever onder de zon is, biedt de kust van Slovenië charmante oude steden, een duik in helder water en prachtige zonsondergangen. Niet te vergeten: voor de fietsliefhebbers is het laagland van Prekmurge in het noordoosten echt fantastisch. Slovenië heeft de perfecte faciliteiten voor een (sportieve) natuurvakantie.

  1. Extreme sporten

Naast een rustig vakantie in de natuur, biedt Slovenië ook plek voor de adrenalinejunks onder ons. Afdalen via een zipline met de steilste afdaling ter wereld: het geeft het gevoel dat je van een skischans gaat. Bungeejumpen van de langste treinbrug gebouwd van stenen blokken of raften op de kristalheldere rivieren. Een bestemming met een prachtige omgeving en geweldige activiteiten!

  1. Geschiedenis

De geschiedenisliefhebber zal zich alles behalve vervelen in Slovenië. Dankzij haar rijke geschiedenis beschikt Slovenië over talrijke bezienswaardigheden en vele binnen- en buitenmusea. Kastelen uit de middeleeuwen die de verbeelding van de bezoekers de vrije loop laat of een geheim ziekenhuis uit de Tweede Wereldoorlog, die nog steeds de enorme moed van de mensen uit de oorloog weergeeft. Al met al is Slovenië een geweldig vakantieland voor wie zich graag verdiept in cultuur en geschiedenis.

  1. Wijn en eten

Voor de liefhebbers van wijn hebben we goed nieuws: wijn maakt een groot deel uit van de tradities van het land. Een bezoek aan één van de wijngaarden die wijnreizen aanbieden, is de perfecte manier om een dag op het platteland door te brengen en de beste wijnen te proberen die Slovenië te bieden heeft. Naast traditionele wijn zijn Slovenen ook dol op het bereiden van traditionele gerechten voor hun bezoekers. Naast traditionele Sloveense gerechten, zijn met name Balkan-gerechten erg populair bij Slovenen. Zo komt het meest populaire straatvoedsel uit Bosnië, namelijk de zogeheten ‘’Burek’’.

  1. Bereikbaar en duurzaam

Vanaf Amsterdam is de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, minder dan twee uur vliegen. De prijzen zijn redelijk en willen per datum nog wel eens flink dalen.  Duurzamer is het natuurlijk om met de auto te reizen en het de wagen te delen met meerdere reizigers. In Slovenië zelf kan, wie bewuster wil reizen, deels ook gebruik maken van treinvervoer. Wat een vakantie in Slovenië nog fijner maakt is dat Slovenië een stuk goedkoper blijkt ten opzichte van haar buurlanden. Hierdoor is er vaak voldoende budget over om niet te kiezen voor het goedkoopste, maar voor een meer duurzaam hotel.

  1. Ontdek eco glampings

Slovenië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het kiezen van een glamping, maar toch zou het je verbazen hoeveel fantastische duurzame glampings er zijn in Slovenië! Niet alleen kun je reizen in de natuur van Slovenië, maar er ook verblijven. Slovenië biedt plaats aan verschillende bijzondere acccommodaties, waaronder ook eco hotels en duurzame glampings met verblijf in tenten, boomhutten of andere unieke accomodaties. Door de verscheidenheid aan accommodaties, de gunstige prijzen en de veelzijdigheid van het land is het de ideale bestemming: zowel om te ontspannen als om een actieve vakantie te vieren.

Vakantie Slovenië


 

Scroll naar boven