Treinvakantie boeken? Doe inspiratie op!

Inspiratie voor een (duurzame) treinvakantie

Nederlanders gaan ontzettend graag op reis. Steeds meer mensen hebben echter last van vliegschaamte en willen niet alleen op vakantie in eigen land. Een treinvakantie biedt gelukkig een duurzamer alternatief. Ondanks dat er op het gebied van treinreizen echt nog heel veel te verbeteren valt, is het wel degelijk om mogelijk om met de trein op vakantie te gaan.

Er zijn tussen sommige lande zeker wel goede verbindingen en ook ter plekke kun je reizen over prachtige trajecten. Om je op weg te helpen zetten wij enkele treinvakantie opties voor je op een rij.

Zwitserland

Zwitserland is een populaire reisbestemming, zowel in de winter als in de zomer. Via NSinternational kun je naar enkele grote steden in Zwitserland reizen, waaronder Basel, Zurich en Bern. Zo kun je vanaf Rotterdam Centraal bijvoorbeeld via Parijs in 7,5 uur naar Zurich reizen. Boek ter plekke een eco vriendelijk hotel om je duurzame reis helemaal compleet te maken. Ook in Zwiterland zelf kun je met de nationale trein prachtige trajecten volgen. Sommige treinsporen in Zwitserland vallen zelfs onder het Unesco werelderfgoed . De sporen van de trein leiden namelijk door een prachtig landschap van rivieren, gletsjers en bergen.

Treinvakantie Scandinavië

Ook Scandinavië heeft een breed assortiment aan treinreizen die je langs prachtige routes brengen. Zo is er bijvoorbeeld een traject dat start in Stockholm, over de poolcirkel gaat en uiteindelijk eindigt in Noorwegen. Met deze trein kom je dus letterlijk langs het poolgebied. Geniet van de prachtige landschappen en kom uitgerust aan op de plek van bestemming. Zoals bijna alles, is ook het openbaar vervoer tijdens een vakantie in Noord-Europa namelijk prima geregeld. Wil je al vanuit Nederland met de trein naar Scandinavië? Boek dan bijvoorbeeld een treinticket naar Denemarken. Vanaf €49,95 enkele reis ga je met de trein naar de hoofdstad Kopenhagen. Maak je duurzame vakantie compleet met een overnachting in eco hotel Kopenhagen.

Spanje

Op vakantie in Spanje? In Spanje loopt er een hoge snelheidslijn tussen twee grote steden, namelijk Madrid en Valencia. Bovendien kun je in Spanje vrij goedkoop met de trein reizen, waardoor dit een van de meest goedkope treinreizen van Europa is. Met de trein naar Spanje reizen vanuit Nederland is helaas nog een hele opgave, maar het scheelt al om ter plekke geen auto te huren maar te kiezen voor openbaar vervoer tussen de grote steden. Bovendien kun je tussendoor ook uitstappen bij kleine steden en dorpjes, zoals het tussen Valencia en Madrid gelegen Cuenca. Ook Barcelona bezoek je vanuit Madrid gewoon met de trein. Overnachten doe je in het duurzame hotel Andante Barcelona. Ook in Valencia boek je eenvoudig een duurzaam hotel, zoals bijvoorbeeld het Illunion hotel, waar je al vanaf €35 een kamer boekt!

Scroll naar boven