Vega(n) restaurants Rotterdam: 5 tips

Vega(N) restaurant tips Rotterdam

Een Citytrip Rotterdam geboekt? Uit ervaring weten wij dat het soms best even zoeken kan zijn naar gezellige en restaurants met een uitgebreide vega(n) kaart. Gelukkig wordt dit steeds makkelijker en zijn er zeker in Rotterdam zijn er intussen heel veel opties. Wij verzamelden een paar plekken waar wij gelukkig van worden (maar er zijn er nog véél meer). Inspiratie voor een lekkere én sfeervolle vega(n) lunch of diner in Rotterdam? Deze toplocaties wil je bezoeken!

1. Rozey Rotterdam

Wijhaven 85, Rotterdam

Rozey Rotterdam vegetarisch

Op loopafstand van het duurzame Savoy Hotel in Rotterdam vind je het all in vegetarische restaurant Rozey. Bij Rozey geniet je van heerlijke en variërende kleine gerechtjes waarvan je er iedere ronde 2 bestelt. Denk niet aan een vreetschuur, maar aan gezellig tafelen in een sfeervol restaurant. Alle gerechtjes zijn vegetarsich of vegan en je betaalt een vast bedrag voor de hele avond (inclusief drank). Oftewel puur genieten van lekkere, gezonde én ongezonde gerechtjes in een fijn restaurant met goede service. De huiswijn is overigens ook heerlijk (in tegenstelling tot bij veel andere all in restaurants), dus wij zijn fan!

2.Vegan Junk Food Bar

Schiedamse Vest 144, Rotterdam

Vegan Junkfood Bar Rotterdam

Houd je van junkfood? Van kleurrijke VJFBurgers, Freak Fries en Zeafood tot aan heerlijke cocktails? Dan is dit voor jou the place to be! De Vegan Junk Food Bar is een award winning concept met de missie om een ​​positieve impact te creëren op het welzijn van dieren, het milieu en de mens: ‘Wij houden van de planeet en zijn er van overtuigd dat plantaardig eten de enige ethisch verantwoorde optie is. Plantaardige alternatieven blijken het grootste voordeel voor de planeet en onze gezondheid te hebben’. De Vegan Junkfood Bar zit om de hoek van de bruisende uitgaansstraat Witte de Withstraat. Je geniet er van heerlijke burgers, vegan kapsalons en andere vegan specialiteiten.

3.Spirit Rotterdam

Mariniersweg 9, Rotterdam

‘Good food tastes better’..Het idee van Spirit is dat goed eten beter smaakt in je mond, in je hoofd én in je hart. En dat beamen wij!  De gerechten bij Spirit zijn eigenhandig klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch. Bij Spirit schep je zelf het eten op en betaal je direct aan de kassa. Je zoekt je plekje binnen of buiten op het ruime terras. Een simpele maar daarom niet minder smaakvolle manier van uit eten gaan!

4.Gare du Nord: vegan restaurant Rotterdam

Anthoniestraat 2, Rotterdam

Vegetarisch restaurant Rotterdam Gare du Nord

In ZoHo, Het Zomerhofkwartier net ietsje buiten het centrum van Rotterdam vind je Gare du Nord. Deze vegan Bistro is gevestigd in een opgeknapte en sfeervolle oude treinwagon. Een gezellige en knusse locatie waar je met mooi weer ook heerlijk buiten kunt zitten. De keuken is puur plantaardig, waarbij tevens zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van biologische, lokale en seizoens –producten. Heerlijke plantaardige maaltijden met inspiratie uit veel wereldkeukens en  ‘aire Parisienne’. Een waar feest voor lichaam en geest!

5.De Oude Plek

Pliniusstraat 18, Rotterdam

Vegan restaurant rotterdam de oude plek

We moeten eerlijk toegeven dat wij De Oude Plek zelf nog nooit bezocht hebben (staat wel bovenaan de wishlist!), maar de positieve recensies en het feit dat dit restaurant al 18! Jaar vega(n) gerechten serveert maakt ons erg nieuwsgierig.  De gerechten uit de vegetarische restaurant in Rotterdam komen uit de heerlijke keukens van Shanghai, Peking, Kanton en de Szechuanese keuken. Dankzij 18 jaar ervaring in het serveren van Aziatische gerechten zonder vlees en vis, krijgt de keuken lovende kritieken. Waarom ze bij ‘De Oude Plek’ al zo lang vega(n) gerechten maken?  ‘Omdat wij een passie hebben voor dieren en onze aarde en op deze wijze onze bijdrage leveren aan de zorg voor de natuur’. That’s the spirit!


Meer duurzame inspiratie opdoen? Check ook de mooiste duurzame stedentrips in Nederland!


Ad: ga kickboksen in Rotterdam!

Scroll naar boven