Camper, caravan of kampeerbusje huren bij Camptoo!

Camper, caravan of kampeerbusje huren bij Camptoo!

Wij zijn helemaal vóór even uit tunen, reizen en de wereld ontdekken, maar liefst wel op een meer duurzame manier. Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om bijzondere plekken te ontdekken en toch rekening te houden met mens, milieu en dier. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in eigen land en ga voor een Europese reis niet vliegen, maar pak met vrienden of familie de auto. Boek op plaats van bestemming ook altijd een duurzaam hotel of leuk natuurhuisje. Het klimaat nog minder belasten, maar wel de grens over? Boek dan een internationale treinreis! Volgens Milieucentraal is dit de minst belastende manier van reizen. Probeer vliegvakanties echt te minimaliseren en sla een cruisevakantie helemaal over; zo'n reis heeft echt een (te) grote negatieve impact op het milieu. 

Campervakantie milieuvriendelijk?

caravan huren

In hoeverre is een campervakantie milieuvriendelijk? Kiezen voor een camping of Glamping in Nederland of net daarbuiten is in ieder geval een milieuvriendelijke optie. Daarbij geldt wel; hoe dichter bij huis en hoe kleiner/eenvoudiger de camping, hoe beter. Wil je echt duurzaam reizen dan blijf je dus het liefst dicht bij huis. We begrijpen echter doet dat je af en toe wat verder weg wilt gaan. Bijvoorbeeld om het prachtige Oost- of Zuid-Europa te verkennen. Ook dan is een caravan- of campervakantie milieuvriendelijker dan een vliegreis. Al verbruik je met een caravan achter je auto volgens Milieucentraal ongeveer 60% meer brandstof: het is nog altijd veel beter dan vliegen. Bovendien bespaar je op de CO2-uitstoot van de accommodatie, doordat je in je eigen caravan overnacht.

Een eigen caravan of camper kopen is echter een fikse investering; en meestal gebruik je hem slechts enkele weken per jaar. Een caravan of camper huren van andere eigenaren is daarom een voordelig (en duurzaam!) alternatief. Camptoo.nl brengt vraag en aanbod heel handig bij elkaar: doel van Camptoo is om iedereen het plezier van kamperen te laten ervaren. Via de website kun je voordelig en betrouwbaarheid een caravan, kampeerbusje of camper huren van particuliere eigenaren!

Direct het aanbod bekijken op Camptoo.nl

Camper huren in Nederland

Op het online platform Camptoo.nl kun je rechtstreeks van particuliere eigenaren een camper huren in Nederland, om vervolgens ons eigen land of de rest van Europa te ontdekken. Op het platform vind je ontzettend veel verschillende campers, busjes en caravans; van super deluxe tot eenvoudig en lekker voordelig. 

Camper huren Nederland

Goedkope tweedehands camper huren

Camptoo beschikt op haar platform inmiddels over een gigantisch aanbod voor camperverhuur. Hierdoor zit er altijd wel een camper tussen die aansluit op jouw wensen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een grote gezinscamper of juist een lekker compact model? Doordat je de tweedehands campers rechtstreeks van de eigenaren kunt huren, is deze manier van kamperen ook geschikt voor reizigers met een wat kleiner budget. Je kunt via Camptoo al een goedkope tweedehands camper huren vanaf €35 per dag. Ideaal!

Camper deluxe

Zelf zijn we best wel fan van 'back to basic' tijdens een vakantie, maar het is natuurlijk helemaal niet gek als je ook tijdens het reizen dol op luxe bent. Je moet er wat dieper voor in de buidel tasten, maar ook voor een camper deluxe ben je bij Camptoo op het juiste adres. Airco, verwarming, een fijne douche, toilet en een luxe tweepersoonsbed; er staan genoeg campers tussen met alles erop en eraan. Zo kun je op een redelijk verantwoorde manier Europa verkennen en hoef je toch niet met een toiletrol onder de arm het gemeenschappelijke sanitair in.

Caravan huren van particulieren

Dat je op een vakantiepark of camping vaak een (sta)caravan kunt huren wisten wij wel, maar een caravan huren om mee te nemen was voor ons eigenlijk nieuw. Via Camptoo kan je echter ook eenvoudig een eigen caravan huren. Zo ben je niet verbonden aan één vaste staplaats, maar kun je meerdere campings bezoeken. Het aanbod is nu nog erg klein, maar de website is flink aan het uitbreiden. Houd deze dus in de gaten als jij zelf geen caravan wilt aanschaffen, maar wel graag een keertje met de caravan op pad wilt gaan. De meeste caravans beschikken net als campers over een toilet, douche en keuken, maar zijn een stuk goedkoper om te huren!

Goedkoop kampeerbusje huren

Kampeerbusje huren

Camperbusjes of kampeerbusjes zijn helemaal hip en wij begrijpen waarom. Ze zijn (relatief) goedkoop om tweedehands te kopen of huren, ze kosten minder benzine dan een grote camper, zijn wendbaar én zien er meestal geweldig uit. Alleen al als je ze ziet krijg je zin om Europa door te reizen. Een kampeerbusje huren is dé ideale optie voor een roadtrip door Europa. Op Camptoo vind je een aantal hele leuke exemplaren! Check hier het huidige aanbod.

Hoe werkt het?

Via het platform (en de handige filters) kun je een caravan, busje of camper naar wens vinden. Vervolgens kun je de eigenaar een berichtje sturen of direct een reservering aanvragen. De eigenaar zal dan zo spoedig mogelijk een berichtje terugsturen of de reservering accepteren. Na het invullen van wat gegevens en het doen van een aanbetaling (25%) is de reservering definitief. Je bent er nu zeker van dat de reis door kan gaan! Wil je annuleren? Check dan altijd goed de annuleringsvoorwaarden; die verschillen per verhuurder. Tijdens de reis is je gehuurde camper verzekerd, maar je hebt wel een flink eigen risico. Eventueel kun je dit eigen risico ook grotendeels verzekeren zodat je echt zorgeloos op reis kunt. Natuurlijk is het sowieso altijd belangrijk om zelf nog een goede reisverzekering af te sluiten.

Hond mee op vakantie?

Je hond mee op vakantie nemen? Sommige camper verhuurders vinden het geen probleem als je hond gezellig meereist. Je kunt in het overzicht eenvoudig zoeken met de filter 'huisdieren toegestaan.' Zo kan je hond (of ander huisdier) gewoon mee op vakantie! Althans, als je trouwe viervoeter dat zelf ook ziet zitten natuurlijk 😉

hond op vakantie


Meer duurzame inspiratie opdoen?

Check ook de mooiste duurzame stedentrips in Nederland!


Scroll naar boven