Citytrip Rotterdam: de mooiste duurzame hotels

Citytrip Rotterdam: de mooiste duurzame Green Key hotels Rotterdam

Citytrip Rotterdam

Levendige terrassen, aangename temperaturen, restaurants, musea en bars die weer open mogen. De steden leven weer en optimaal genieten van een stedentrip in Nederland behoort eindelijk weer tot de mogelijkheden! Nederland telt zo’n 3500 hotels, waaronder ook steeds meer duurzame hotels die actief bezig zijn met verantwoord ondernemen. Dit zijn hotels die bijvoorbeeld zuiniger omgaan met energie en water, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken, een biologische keuken hebben en recyclen. Deze hotels maken doordachte keuzes om de omgeving en het milieu zo min mogelijk te belasten. Veel van deze hotels zijn te herkennen aan een (gouden) Green Key keurmerk. Dus zoek je een fijn en tegelijkertijd verantwoord hotel voor jouw City trip? Check dan even of het hotel beschikt over zo’n Green Key keurmerk. Zelf geen zin om dit uit te zoeken? Voor een Citytrip naar de mooiste stad van het land (ja toch, niet dan?!) zetten wij voor jou 5 toppers van hotels met Green Key status Gold  (hoogst haalbare status) op een rijtje.

1. Nhow Rotterdam

duurzaam hotel Rotterdam How rotterdam

Niet te missen in Rotterdam: het Nhow hotel dat is gelegen in het imposante gebouw ‘De Rotterdam’. Met haar ligging aan de Wilhelminapier is dit een uitstekende locatie om in volle glorie van Rotterdam te genieten. Het hotel ligt aan het water van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de skyline van Rotterdam. Het gebied waarin De Rotterdam ligt wordt ook wel het ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd; vele Rotterdamse hotspots vind je dan ook op loopafsand van het hotel.

Ook de bekende lokale attracties zoals de Erasmusbrug, Euromast, Museumpark Rotterdam en het Binnenrotteplein liggen op minder dan 3 km afstand. Breng daarnaast ook zeker even een bezoekje aan de Nhow Bar en drink bij goed weer een drankje op het terras, welke op de 7e verdieping in het gebouw te vinden is. Wil je naar de overkant van het water, de kant van het centrum op? Huur dan een elektrische scooter of fiets. Ga je liever voor de full toeristen experience?  Pak dan de watertaxi!

Duurzaam hotel Rotterdam

Nhow is onderdeel van NH hotels die mee doen aan een duurzaamheidsprogramma, om zo milieuvriendelijk ondernemen te stimuleren. Denk aan maatregelen rondom waterbesparing, energiebesparing en recycling. Dit programma werpt zijn vruchten af, want dankzij de wereldwijde inspanningen van NH Hotel Group is de CO2-uitstoot van de hotels sinds 2008 met 70% gedaald. Daarnaast is een kostenbesparing van 28% op energie en 30% op water gerealiseerd. Deze initiatieven zijn erkend door de International Organization for Standardization (ISO).

Nhow beschikt over het Green Key Gold certificaat.

Boek je kamer hier vanaf 89 euro per nacht per kamer. Voor een kamer met het allermooiste uitzicht betaal je wat meer.

 

2. Duurzaam hotel Rotterdam: Suite Hotel Pincoffs

Duurzaam hotel Rotterdam Suite hotel Pincoffs

Een ander prachtig en toch compleet ander hotel is Suite Hotel Pincoffs. Dit kleinschalige hotel is gevestigd in een rijksmonument, een voormalig douanekantoor uit 1879. Het hotel heeft een warme, klassieke uitstraling gecombineerd met hedendaags comfort. De stijlvolle inrichting bestaat uit een mix van monumentale details, design en prachtige fotografie. Pincoffs ligt eveneens op de hippe Kop van Zuid, vlakbij de Erasmusbrug, dus vele Rotterdamse hotspots zijn op loopafstand te vinden. De kamers en suites zijn van alle luxe voorzien, inclusief grote ramen met een prachtig uitzicht over het water en de skyline.

Duurzaam Pincoffs: Groen met een glimlach

Bij de creatie van Suite Hotel Pincoffs zijn tal van keuzes gemaakt waarbij comfort en zorg voor de leefomgeving hand in hand zijn gegaan.
Ons kleinschalige boutiquehotel wordt gedreven vanuit onze harten, die zeggen dat we zuinig moeten zijn op wat de wereld ons op dit moment heeft te bieden. Bij alles wat we doen, proberen we zo min mogelijk schade aan de aarde te berokkenen. We denken circulair en willen in het hotel zoveel mogelijk hergebruiken en eventueel recyclen’. Meer weten over duurzaamheid en het ‘Groen met een Glimach’motto? Hier lees je meer

Suite Hotel Pincoffs beschikt over een Green Key Gold certificaat.

Suite Hotel Pinoffs boek je hier vanaf 121 euro per kamer

 

3. Savoy hotel Rotterdam

Savoy hotel Rotterdam aanbiedingen

Het Savoy Hotel is een eigentijds stadshotel met een rijke naoorlogse historie en ligt in het centrum van Rotterdam. Het hotel staat middenin de typisch naoorlogse wijk het Hoogkwartier. De wederopbouw van Rotterdam vormt de rode draad in dit sfeervolle 4- sterren Hotel, zowel van binnen als van buiten. Het hotel licht op slechts 350 meter van het metrostation Blaak. Dat betekent dat je op loopafstand zit van de gezellige oude haven, de winkelstraten, verschillende musea en vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Het hotel zelf beschikt trouwens ook over een loungebar waar heerlijke cocktails worden geserveerd.

Ecologische voetafdruk verlagen

Savoy is onderdeel van Eden Hotels, een familiebedrijf dat zich actief inzet om de ecologische voetafdruk te verlagen. Hierin speelt o.a. duurzaam winkelen en lokaal inkopen een cruciale rol in. Evenals het verleggen van de focus op vlees en vis in de restaurants, naar een focus op groente en fruit. Ook het minimaliseren van verspilling en maximaliseren van hergebruik is hier onderdeel van: "We proberen waar we kunnen het verschil te maken en meer aan het milieu doen dan de wet- en regelgeving van ons verlangt, dat is waar Eden voor gaat’.

Suite Hotel Pincoffs beschikt over een Green Key Gold certificaat.

Het Savoy Hotel boek je hier vanaf 95 euro per kamer

 

Ook mooi en verantwoord in Rotterdam:


Scroll naar boven