In de natuur – buitenland

Overnachten in de natuur: Europa

Wil jij op een bijzondere manier midden in de Europese natuur vakantie vieren? Boek dan een duurzamere vakantie in het buitenland: ga verantwoord overnachten in de natuur. In de Benelux en de rest van Europa vind je namelijk diverse verstopte pareltjes in de natuur. Om het gevoel te hebben er echt tussenuit te zijn, hoef je echt niet per se in een 5 sterren all Inclusive hotel te logeren. Je zult zien dat je na één of meerdere nachten overnachten in de natuur weer helemaal bent opgeladen.

Voor elke gelegenheid

Wandergreen verzamelt voor jou de meest bijzondere en unieke vakantieadresjes in de natuur. Op deze pagina vind je onze aanbevolen aanbieders, via wie je op een meer verantwoorde manier in het buitenland kunt overnachten in de natuur. Ben je op zoek naar een natuurhuisje waar je met je hond mag verblijven? Of zoek je naar een romantisch optrekje voor twee of juist een plekje voor het hele gezin? Je vindt het via Wandergreen! Verscholen midden in de bossen, uitgerust met een eigen hottub of prachtig gelegen aan het water: laat je verrassen!

Overnachten in de natuur: een duurzamere keuze

Kiezen voor een bescheiden natuurhuisje in plaats van bijvoorbeeld een groot luxe all inclusive hotel, is op zich al een verantwoorde keuze. Zo zijn er geen verwarmde lobby’s, draag je niet bij aan voedselverspilling en zijn er geen continue verlichte algemene ruimtes. Bovendien zijn er veel landen duurzame, eco huisjes te huur die extra bewust omgaan met energie- en watergebruik.

Ontdek bijzondere locaties

Voor wie met de auto of het vliegtuig reist geldt: hoe dichterbij jij je vakantie viert, hoe beter voor het milieu. Door te zoeken naar een verantwoorde accommodatie in plaats van je te richten op een specifiek land, kom je bovendien vaak op heel bijzonder locaties terecht. We hebben soms het idee dat we onszelf voor een echt vakantiegevoel met luxe moeten omringen. Maar is de natuur van dichtbij ervaren niet de ultieme vorm van vakantie vieren? Kies bijvoorbeeld voor een natuurvakantie in Slovenië of boek een duurzaam hotel . Blijf je liever in Nederland? Boek dan een huisje in de natuur in Nederland!

Scroll naar boven