Logeren in een ecolodge in Italië; verborgen juweel in Langhe

Ecolodge Italië

Ecolodge Langhe is gelegen in de ongerepte heuvelachtige natuur van Langhe, in de regio Piëmont. Deze regio in Noord-West Italië ligt op ongeveer 10 uur rijden vanaf de Nederlandse grens en heeft de bekende stad Turijn als hoofdstad. Dit gebied wordt nog niet massaal bezocht door toeristen, maar is wel beroemd om haar goede wijnen, truffel en kunst- en cultuurschatten. Wie op zoek is naar een originele overnachting en deze geweldige omgeving wil ontdekken, doet er goed aan te boeken bij deze Ecolodge in Italië.

Slapen in hoge houten huisjes

Je slaapt in verhoogde (circa 3 meter hoog) houten huisjes op een eco-Glamping, midden in het bosrijke landschap. Elk van hen is ongeveer 20 vierkante meter groot en heeft een mooi terras aan de voorkant. Het doel van de eigenaren is om je volledig onder te dompelen in de prachtige natuur van dit Alpengebied. Niet wakker worden van je smartphone, maar van fluitende vogels. Lokale wilde dieren spotten vanuit het raam van je Lodge en in de avond de zonsondergang van de Alpen bewonderen. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijt klaar in het naastgelegen Ciabot della Lavandam, bestaande uit lokale en biologische producten. De meeste producten zijn op een verantwoorde wijze zelfgemaakt, zoals de taarten, het verse brood en de jam.

Deze ecolodge in Italië zet duurzaamheid op één.

De eigenaren van Ecolodge Langhe doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo zijn de lodges gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen en het water in je super mooie houten badkuip wordt opgewarmd door de zon. Elke Lodge heeft eigen zonnepanelen die alle elektriciteit voor je verblijf generen. Door gebruik te maken van natuurlijke isolatiematerialen zijn de lodges super comfortabel, maar voor echt warme of koude dagen is er een ventilator en een elektrische kachel die werkt op de zonne-energie. Je kunt hier dus met een gerust hart en een goed gevoel van de werkelijk prachtige natuur genieten! Bovendien doen de gastvrije eigenaren er alles aan om je een fantastisch verblijf te geven. Gasten beoordelen deze bijzondere accommodatie dan ook met maar liefst een 9,6!

Je boekt deze ecolodge in Italië al vanaf €96 per nacht voor 2 personen.

Scroll naar boven