Site Loader

Een van de mooiste momenten van je vakantie, want je hebt alles nog voor de boeg: het inpakken van je koffer! 101 dingen waaraan je moet denken, maar de voorpret is nu echt begonnen. Wil je duurzaam op reis gaan, dan maak je verschillende keuzes die je reis beïnvloeden. Keuzes die je maaktmet oog voor het milieu, de plaatselijke economie en de lokale cultuur.Los van al deze keuzes, zijn er een aantal super simpele (en voor de handliggende) dingen, die je zelf mee kunt nemen voor een milieuvriendelijkere vakantie! Klaar om in te pakken? Vergeet dan deze 4 dingen niet op mee te nemen! Want het gezegde ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, komt natuurlijk niet uit de lucht vallen!

1.  Drinkfles

Veel uitleg dit item niet nodig: evenals hier in Nederland, wil je ook op je vakantiebestemming niet onnodig plastic flesjes consumeren. De hoeveelheid afval die wij als mensen creëren is immens en de gevolgen voor het milieu zijn groot. Met kleine aanpassingen in de keuzes die wij iedere dag weer maken, kunnen een enorm verschil maken.  Wist je dat de wereldbevolking 1 miljoen! plastic flesjes per minuut consumeert? Niet te bevatten en zo onnodig. Uiteraard wil je hier, ook op je vakantiebestemming, niet aan meewerken. Daarom op de voor de handliggende eerste plek om duurzamer op reis te gaan: neem een reusable drinkfles mee op reis!

‘What difference is one bottle going to make’? Say 7 billion people

wat moet je meenemen op reis

2.  Stoffen tas

Oké, je portemonnee en je paspoort en afhankelijk van je reisbestemming je badslippers of skipak,  bikini of warme trui even daargelaten. Iets anders wat je niet moet vergeten om in te pakken is een fijne, herbruikbare (stoffen) tas in. Zoals bekend zijn plastic tasjes niet alleen super vervuilend, ze veroorzaken ook een hoop dierenleed.  Zo kunnen schildpadden de tasjes aanzien voor kwallen. En leven er ontelbare dieren met plastic in hun maag. Een plastic tasje gebruik je slechts een paar minuten en eindigt met één windvlaag in de oceaan. Onnodig. Stoffen tassen van (biologisch) katoen zijn stevig, licht en wasbaar. Handig voor naar het strand, de supermarkt en voor in de stad; kortom een onmisbaar item voor wie iets duurzamer op reis wil gaan! Ook dit item ligt tamelijk voor de hand, maar vergeet hem niet om in te pakken!

3.  Travel Cup

Ben jij een echte koffieliefhebber en zet je deze gewoonte ook op vakantie graag door? Vergeet dan niet om je travel cup mee te nemen. Hoe handig is het, om waar je ook bent je eigen cup te laten vullen met koffie. Of je nu door gaat naar het strand, naar je verblijf, of nog even de stad ingaat: voor jou geen onnodig afval en wegwerpbekers!

4.  Duurzamer op reis? Kies voor een zonne-oplader

Tenminste, wanneer jij op reis je telefoon, camera of tablet op wilt laden. Want soms is stiekem ook best fijn, om even helemaal offline te zijn. Met een zonne-oplader kun je gratis en voor niets natuurlijke energie opslaan. Super handig toch wanneer je lekker ligt te luieren op het strand?

Los van bovenstaande producten is het altijd goed om te shoppen bij duurzame winkels. Koop het liefst diervriendelijke en duurzame producten, zoals milieuvriendelijke zonnecrème en shop vegan en Fairtrade bij duurzame kledingwinkels.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Boek een natuurhuisje