Eco camping boeken

Eco camping boeken

Op zoek naar een eco camping in Nederland of Europa? Gelukkig zijn steeds meer campings bezig met duurzaamheid! Je vindt de mooiste eco campings eenvoudig via JetCamp.com. Op dit platform staat bij iedere camping of deze beschikt over een betrouwbaar eco label. Zo ja, dan weet je zeker dat je een verantwoorde (eco) camping boekt die past bij jouw wens om meer duurzaam te reizen!

Hieronder worden 3 van de mooiste eco campings uitgelicht. Alle eco campings vind je hier

1. Camping de Lakens

Camping de Lakens | Bloemendaal

Camping de Lakens - Bloemendaal
Instagramfoto @campingdelakens

Hoe dichter bij huis je kampeert, hoe duurzamer het is. Een vakantie in eigen land naar Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee is alleen al om die reden verantwoord. De camping is echter bovenal een geweldige uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie aan zee: de camping ligt slechts 100 meter van het prachtige Bloemendaalse strand. Je kunt hier niet alleen in je eigen tent of gehuurde camper slapen, maar ook in één van de 10 andere verrassende accommodaties. Zo is er een luxe beachbus in Amerikaanse stijl, een Seashack cottage, yurt, Dune Lodge, retro trailer en een beachdome. De camping is actief bezig met verduurzaming en natuurbehoud en heeft dan ook een Gouden Green Key label. Deze eco camping beschikt over sauna faciliteiten en een eigen restaurant met buitenterras. Daarnaast is er een leuke speelplaats voor de kinderen. Dit wordt genieten!

Meer informatie en boeken!

2. Jesolo International Club Camping

Eco camping Jesolo International Club Camping | Lido di Jesolo | Italië

Eco camping Jesolo International Club Camping
Instagramfoto @202xjesolo

Italië is een heerlijk vakantieland en de regio rondom Venetië is prima met de auto te bereiken. In deze buurt vind je ook Camping Jesolo die recentelijk compleet CO2-neutral verbouwd is. Alle daken van de gebouwen hebben nu zonnepanelen, zodat deze ecologisch verantwoorde camping van groene stroom voorzien is. Daarnaast vind je op Camping Jesolo uitsluitend ledlampen en efficiënte warmtepompen. Alle luxueuze accommodaties zijn goed geïsoleerd en alle medewerkers rijden in elektrische auto’s. Dankzij deze maatregelen is de uitstoot van 450.000 kilo CO2-uitstoot teruggedrongen naar 55.000 kilo CO2. Aan comfort en entertainment ontbreek het je echter niet tijdens je verblijf: de eco camping heeft o.a. een prachtig zwembad, mini-golf, speeltuin en fitness. Dat is nog eens luxe duurzaam kamperen!

Meer informatie en boeken!

3.Camping Les Murmures Du Lignon

Camping Les Murmures Du Lignon | Flower

Eco camping camping les murmures dulignon
Instagramfoto @campinglesmurmuresdulignon

In het Zuid-Oosten van Frankrijk, in het plaatsje Tence, vind je de eco camping Les Murmurus du Lignon. Deze idyllische camping is geheel omgetoverd tot een plek met respect voor natuur en milieu. Zo is de camping geheel autovrij (parkeren doe je op de parkplaats net buiten de camping) en er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige systemen. Je kunt op deze prachtige natuurcamping slapen in luxe glamping accommodaties, zoals de safaritenten of je kunt zelf je tent of camper opzetten op één van de staanplaatsen. 

Meer informatie en boeken!


 

Eco kamperen

Steeds meer mensen nemen bewust een meer duurzame lifestyle aan. Ze kiezen er bijvoorbeeld voor om minder vlees te eten, het huis te verduurzamen of om de auto vaker te laten staan. Sommige mensen pakken het nog grondiger aan en gaan ook zo duurzaam mogelijk op vakantie. Ze gaan bijvoorbeeld ecologisch overnachten in een natuurhuisje in Nederland of boeken een duurzaam hotel. Ook een kampeervakantie is een meer duurzame keuze, als is het door de talloze duurzaamheidscertificaten soms lastig te zien of je daadwerkelijk te maken hebt met een duurzame ofwel eco campingJetcamp selecteert eco campings op basis van de volgende drie eco labels:

Eco labels:

  • Ecocamping
  • EU Eco label 
  • Green Key

 

Green Key camping
Eén van de keurmerken waarop gefilterd wordt is Green Key. Behalve Green Key hotels zijn er namelijk ook Green Key campings. Het is een internationaal duurzaamheidskeurmerk voor campings, restaurants, hotels en attractieparken. Campings met dit keurmerk zetten een stapje extra voor het milieu: ze gaan zuinig om met energie en water, betrekken het personeel in de organisatie, recyclen en gebruiken ecologische schoonmaakmiddelen. Het keurmerk heeft verschillende gradaties die laten zien aan hoeveel maatregelen een bedrijf zich houdt. Je hebt een Green Key brons, zilver en goud.

Ecocamping keurmerk
Het keurmerk Ecocamping is speciaal voor campings ontworpen en ziet op het behouden van natuur, milieubescherming, veiligheid en kwaliteit. Wanneer een vakantiepark of eco camping is aangesloten bij dit keurmerk krijgen ze intensieve hulp bij het verbeteren van de ecologische voetprint. In totaal zijn 225 camping in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Kroatië aangesloten bij het keurmerk. 

EU Ecolabel
Het derde label waaraan je een verantwoorde camping kunt herkennen is het EU Ecolabel. Om dit label te krijgen moet men aan meer dan 20 strenge criteria voldoen. Het EU Ecolabel wordt ondersteund door alle EU-lidstaten, de Europese Commissie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Het keurmerk stelt strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, afval, verpakkingen en schadelijke stoffen. De belangrijkste milieuvoordelen van campings die aangesloten zijn bij dit label zijn beperkte klimaatveranderingen, waterbesparing, afvalbeperking en energiezuinige accommodaties.

Meer eco inspiratie opdoen? Check ook de mooiste eco hotels in Nederland en het overzicht van duurzame winkels!

Scroll naar boven