Een tiny house huren

Een tiny house huren voor je vakantie

Bijzonder overnachten in Nederland? Dat doe je in een tiny house! Enkele jaren geleden hadden we er nog nauwelijks van gehoord: tegenwoordig zijn tiny houses onverminderd populair. Er komen in Nederland dan ook steeds meer mini-huisjes bij en er bestaat tegenwoordig zelfs een ‘funda pagina’ voor tiny houses. De meeste tiny houses staan midden in de natuur, bijvoorbeeld in het bos of aan de rand van het water. Hierdoor zijn ze  dan ook heel geschikt voor een heerlijke relax vakantie in de natuur. Zelf ervaren hoe het is om in een tiny house te slapen? Geen probleem! Er worden in Nederland steeds meer tiny houses aangeboden voor de (korte) verhuur.

Een tiny house huren? Dit zijn de beste aanbieders:

Wat is een tiny house?

De letterlijke vertaling van tiny house is ‘klein huis’. Om van een tiny house te kunnen spreken mag de totale woonoppervlakte dan ook maximaal 50 vierkante meter zijn. De meeste zijn echter stukken kleiner en een tiny house huren betekent dan ook: vakantie vieren in een klein, innovatief vakantiehuis. De eerste ontwikkelaars van tiny houses ‘The tiny house movement’, hingen een minimalistische en milieuvriendelijke levensstijl aan. Deze Amerikaanse beweging gingen daarmee dwars tegen de heersende cultuur van veel geld verdienen en groot wonen in. De minihuisjes die zij ontwikkelden lijken echter niet op een caravan of ‘trailer’, zoals je deze in Amerika vaak ziet. Nee, het zijn innovatieve woningen, veelal met een opvallend mooi design, die idealiter klimaat- en CO2 neutraal zijn.

Waarom is een tiny house duurzaam?

Een vakantie in een tiny house sluit goed aan op een milieuvriendelijke levensstijl. Ook aanhangers van het minimalisme zullen zich enorm thuis voelen in deze kleine en toch comfortabele huisjes. Idealiter is een tiny house zelfvoorzienend, klimaat en CO2-neutraal. Dit is niet altijd volledig het geval, maar het huisje wordt wel altijd zo ontworpen dat het milieu zoveel mogelijk ontzien wordt. Zo worden bij de bouw vaak natuurlijke en ecologisch verantwoorde materialen gebruikt. Er hoeft geen zware fundering aangebracht te worden en de huisjes staan veelal in een natuurlijke omgeving. Bovendien worden de bewoners of diegene die een tiny house huren, gedwongen om te consuminderen. Dit heeft natuurlijk ook een positieve impact op het milieu.

Een tiny house huren voor je vakantie: de voordelen.

Wanneer men kiest voor het bewonen van een tiny house, doet men dit vaak vooral om bewuster en duurzamer te kunnen leven. Doordat je heel klein woont, word je gedwongen om na te denken over wat je nodig hebt en wat je verbruikt. Bovendien is het financieel heel gunstig om in een tiny house te wonen. Een minihuisje is relatief goedkoop, je bent vaak (grotendeels) zelfvoorzienend en kunt minder spullen opslaan (en dus kopen). Wie minder heeft, houdt vanzelf extra tijd over om te genieten van de dingen waar je echt gelukkig van wordt. Verhuizen naar een heel klein huisje is echter een grote stap. Daarom is een tiny house huren voor je vakantie vaak de ideale manier om van deze vorm van leven te proeven.  De meeste vakantiegangers komen tijdens zo’n vakantie volledig tot rust en voelen zich meer verbonden met de natuur. Bovendien staan de huisjes vaak in een geweldig mooie omgeving en zien ze er prachtig uit. Aan de vormgeving en architectuur van een huis besteden de ontwerpers altijd extra veel aandacht.

Scroll naar boven