Eco Resorts

Eco resorts of ook wel eco vriendelijke accommodaties, zijn gelukkig steeds meer in trek. Deze resorts hebben verschillende maatregelen genomen om de impact die ze hebben op milieu, mens en dier te minimaliseren. Ze streven dus duurzaam toerisme na, maar de mate waarin zij daadwerkelijk duurzaam zijn kan wel variëren. Het is daarom slim om altijd even naar hun verantwoording te kijken (bijvoorbeeld op de website of in reviews) en na te gaan of ze over een betrouwbaar keurmerk beschikken.

Weleens geslapen in eco resorts, -lodges, of –hotels?

Tijdens onze laatste verre reis vonden wij onderdak in een eco lodge in Costa Rica. Het was minder luxe dan we gewend waren van de eerdere onderkomens en dat was best even wennen. Maar tegelijkertijd bracht deze locatie ons zoveel! De eenvoud, de rust en locatie (midden in het regenwoud!), doet wat met je. Het zet je echt even met beide voeten op de grond. Bovendien biedt het je veel meer de ruimte om de omgeving, de natuur en cultuur te beleven en ervaren. Eten zoals de locals, een eindje lopen voor drinkwater en wakker worden van brulapen. Met onze eco airco (lees gaas voor de grote open ramen) voelden en roken we de omgeving. Zonder zweverig te zijn: dat is toch écht anders dan de gemiddelde hotel lucht.

Overnachten met een goed gevoel

Daarnaast vonden we het fijn om op een mooie locatie te zijn met prachtige natuur, wilde dieren en lieve mensen, wetende dat wij als toeristen weinig tot geen schade aanrichtten aan al dit moois.  Want laten we eerlijk zijn: de toeristenbranche levert in de meeste gebieden veel geld op. Maar de omgeving, de natuur, de locals en de dieren brengt het vaak minder. 

De gedachte achter eco toerisme en eco resorts is, om te reizen met belangstelling voor de lokale natuur en cultuur. Door tijdens je reis gebruik te maken van goede eco onderkomens kunnen lokale bewoners profiteren van de opbrengsten. Een deel van deze inkomstenbron wordt dan weer gebruik voor bescherming en behoud van de natuurlijke omgeving en het culturele erfgoed. Op deze manier worden we er allemaal wat rijker van, toch?

Wij vinden daarom de mooiste eco resorts voor jou en het liefst ook nog lekker betaalbaar!

 

 

Scroll naar boven