Ons verhaal

WanderGreen

Nieuwe herinneringen maken en je even terugtrekken uit het dagelijkse leven. Compleet ontspannen aan witte zandstranden met een azuurblauwe zee en de mooiste natuur. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen? Vliegen kan tegenwoordig goedkoop en eenvoudig. Met een beetje handigheid in het plannen van vakanties, ligt de hele wereld binnen handbereik. Als vrijetijdsmanager en prof in het vinden van goedkope vakantiedeals, beschikken wij over alle ingrediënten om eindeloos vaak op vakantie te gaan.

Verantwoord reizen en leven

Wij zijn gek op reizen! Het ontdekken van nieuwe plekken en culturen, tijd voor jezelf, nieuwe mensen ontmoeten… Oftewel hét moment om even helemaal tot rust komen.

Maar door het ervaren van al het moois dat de wereld ons te bieden heeft, worden we ons ook steeds bewuster van de keerzijde van deze (veelal goedkope vlieg-)reizen. We zien niet alleen de schoonheid van de aarde, maar ook de kwetsbaarheid ervan. De natuur die moet wijken voor ongebreidelde groei van toerisme. Milieuvervuiling veroorzaakt door vliegverkeer, afval en watervervuiling en beschadiging van koraalriffen. Onze aarde zucht onder onze reisdrang en zonder hier bij stil te staan werken wij hier net zo hard aan mee.

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. Om onze horizon op het gebied van duurzaamheid en bewust reizen te verbreden. Duurzamere vakanties en bewuster op reis gaan kan op veel verschillende manieren. Ons doel is om deze mogelijkheden in kaart te brengen en aan te bieden. Waarom massaal naar resorts aan de andere kant van de wereld vliegen, als er dichterbij huis ook zoveel moois te ontdekken is? Per trein kun je te gekke plekken binnen Europa ontdekken! Of beleef de voordelen van een break dichter bij huis. Kom bijvoorbeeld compleet tot rust in één van de vele mooie natuurhuisjes die ons land te bieden heeft.

Bewustere keuzes maken

Duurzamere of bewustere keuzes maken voor de reis naar jouw droombestemming, waarbij je aan een lange autorit of vliegreis niet ontkomt? Verken het aanbod van verantwoordelijke touroperators eens. En bekijk mogelijkheden om te overnachten in eco-resorts en -lodges. Via Trees for all kun je uit de CO2-uitstoot van je reis uitrekenen en ‘compenseren’

WanderGreen is ontstaan uit liefde voor reizen en onze planeet. Wij hopen niet alleen onze horizon op het gebied van duurzaam en bewust reizen te verbreden, maar ook die van jou!


WanderGreen, met iets meer aandacht voor natuur, cultuur, mens & dier.

Let’s Wander!
Scroll naar boven