Vakantie Luxemburg: 4 redenen om naar Luxemburg te gaan!

Vakantie Luxemburg

De vakantiehuisjes in eigen land worden razendsnel volgeboekt en voor de nog overgebleven exemplaren vragen ze vaak torenhoge prijzen. Een stedentrip Nederland kan dus een dure aangelegenheid worden. Reden genoeg dus om deze zomer toch naar het buitenland te vertrekken. Kiezen voor een (niet al te verre) autoreis is echter niet alleen veiliger, maar ook duurzamer dan een vliegvakantie. België en Duitsland liggen natuurlijk voor de hand, maar wat dacht je van Luxemburg? Op nog geen 3 uur rijden vanaf Eindhoven vind je één van de kleinste en meest charmante landen van Europa. Ondanks de geringe omvang biedt dit bijzondere land echter veel mogelijkheden voor een veelzijdige vakantie. Het land dat ook wel het hart van Europa wordt genoemd vormt een verrassend complete reisbestemming. Ontdek 4 redenen om naar Luxemburg te gaan!

1.Stedentrip hoofdstad Luxemburg

De hoofdstad van Luxemburg is ontzettend mooi: zo tref je er dichtbij huis geen andere aan. De bijzondere stad geeft direct een echt aangenaam vakantiegevoel. De gebouwen zijn schitterend onderhouden en de bezienswaardigheden zijn één voor één netjes verzorgd. De hoofdstad weet de aandacht van haar bezoekers te trekken met de historische benedenstad en de Kazematten, het tunnelnetwerk van Luxemburg. Helaas zijn deze nu tijdelijk gesloten. Wel kun je prachtig wandelen door de schitterende groene geul die de stad in tweeën lijkt te splitten. Tot slot is er genoeg gelegenheid voor een hapje en een drankje in de gezellige binnenstad. De terrassen en cafés zijn op moment van schrijven gewoon weer geopend. Een stedentrip naar hoofdstad Luxemburg zal ongetwijfeld indruk op je maken!

2.Natuur in Luxemburg

Ben je een liefhebber van natuur, dan heeft Luxemburg jou ook genoeg te bieden. De uitlopers van de Ardennen bevinden zich in het noorden van het land. Deze staan bekend onder de naam Ösling. Deze omgeving leent zich bij uitstek voor een overnachting in een natuurhuisje of tiny house. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers zijn de valleien van de Sûre en de Attert erg bekend. Een ander toeristisch trekpleister zijn de rotsachtige gebieden. Boordevol met prachtige wandelroutes en waterval de Schieesentümpel. Luxemburg heeft ondanks haar geringe omvang dus genoeg te bieden voor een afwisselende vakantie!


Ook naar Luxemburg? Wij tippen onderstaande accommodaties!

 

Overnacht aan de Moezel met prachtig uitzicht, vanaf €65 p.p. inclusief ontbijt!

hotel moezel Luxemburg

Natuurhuisje in een idyllisch dorpje van waaruit je zo het bekende Mullerthal-Trail oploopt: vanaf €90 voor twee personen.

Natuurhuisje Luxemburg

Dit super goed beoordeelde hotel ligt in het middeleeuwse stadje Vianden en boek je al vanaf €40 p.p!

 

goedkoop hotel Vianden Luxemburg

3.Kastelenland

Wanneer je in Luxemburg bent zul je al snel merken dat het land een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van West-Europa. Overal om je heen zijn schitterende kastelen te vinden, die op de meest bijzondere locaties te bewonderen zijn. Van alle kastelen is waarschijnlijk het kasteel van Vianden het meest bekende. Een goed onderhouden en hooggelegen kasteel dat elk jaar goed is voor duizenden bezoekers vanuit de hele wereld. Andere aanraders zijn Burg Beaufort en Burg Bourscheid.

4.Eten & drinken in Luxemburg

Luxemburgers staan erom bekend dat ze houden van lekker eten en drinken. Fun-fact is dat Luxemburg de meeste sterrenrestaurants per inwoner ter wereld heeft. Dit is knap, aangezien het hele land maar over weinig fastfoodketens beschikt. Naast het bier dat er wordt gebrouwen, maken de Luxemburgers ook relatief veel wijn. De specialiteit van Luxemburg is mousserende witte wijn. Voor de wijnliefhebbers zijn er verschillende wijnfeesten en proeverijen te vinden in de Moezelstreek. De horeca sfeer van Luxemburg is vrij relaxt. Overal waar je een hapje of drankje doet, zal je merken dat er een gemoedelijke sfeer hangt. Grote kans dat je verliefd wordt op dit heerlijke land!


 

Scroll naar boven