Geniet van een bijzondere overnachting in Friesland

Bijzonder overnachten in Friesland

Een vakantie in eigen land is sinds een aantal jaren steeds populairder geworden. Nederland is dan ook een veelzijdig vakantieland. Op maximaal een paar uurtjes afstand van je eigen woning, kun je heerlijk vakantie vieren. Van alle provincies in Nederland had Friesland in 2020 de hoogste stijging van het aantal toeristen dat ze mochten verwelkomen. En dat is ook niet zo verwonderlijk, want Friesland heeft de vakantieganger veel te bieden!

Waarom een bijzondere vakantie in Friesland boeken?

Laten we beginnen met een aantal feiten over deze prachtige provincie. Friesland ligt in het noorden van Nederland. Sinds 1997 is de officiële naam van Friesland ‘Fryslân’. Er horen 4 Waddeneilanden bij deze provincie, namelijk Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Er wonen ruim 650.000 mensen in Friesland, waarvan meer dan 125.000 in de hoofdstad Leeuwarden. Het Fries is hier een officiële taal.
Toeristen bezoeken dit gedeelte van Nederland graag om de fascinerende en uitgestrekte natuur en de vele meren. Ook de historische steden zijn een bezoek waard, net als de Waddeneilanden.

Bezienswaardigheden in Friesland

  • Waterliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Friesland, er zijn namelijk wel 24 meren die allemaal met elkaar verbonden zijn.
    Je kunt op deze meren diverse watersporten doen of heerlijk gaan fietsen of wandelen langs het meer. Tussendoor kun je ontspannen in een van de vele gezellige havens.
  • Cultuurliefhebbers halen hun hart op in de elf pittoreske steden. Deze steden hebben allemaal hun eigen geschiedenis die je terugziet in de monumentale panden. Ook vind je er gezellige horeca gelegenheden en leuke winkeltjes waar je urenlang kunt struinen.
  • De Waddeneilanden bieden toeristen een uniek landschap met een grote variatie aan planten en dieren. Het vakantiegevoel begint al als je op de boot stapt!

Boek één van deze bijzondere accommodaties in Friesland!

 

Andere bijzondere overnachtingsmogelijkheden

Een vakantie in Friesland is meer dan de moeite waard en wordt extra speciaal als je op een unieke plek gaat overnachten.
Gelukkig kun je op steeds meer plaatsen bijzonder overnachten! We hebben een aantal tips voor je.

Duurzaam hotel boeken

Als je vakantie wil vieren op een duurzame manier dan kan dat in meerdere hotels in Friesland. In deze hotels logeer je comfortabel met respect voor het milieu en de omgeving.

Landgoed Lauswolt
Hotel Lauswolt

Hotel Lauswolt in Beesterzwaag is bijvoorbeeld in het bezit van een keurmerk dat aangeeft dat hier op een duurzame manier ondernomen wordt. Het hotel beschikt over 59 luxe en historische kamers en twee restaurants. Je kunt er tot rust komen in de spa of sportief bezig zijn op de golfbaan die naast het hotel ligt.

Notiz hotel Leeuwarden
Notiz hotel

In Leeuwarden ligt Notiz hotel Leeuwarden. Dit hotel heeft ook het Golden Green Key keurmerk omdat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit zie je in het hele hotel terug. Er zijn waterbesparende douchekoppen, de gasten worden gestimuleerd om de handdoeken vaker te gebruiken en tijdens het ontbijt worden er geen verpakte etenswaren aangeboden.

Bijzonder overnachten in een natuurhuisje

Natuurhuisje Siegerwoude
Tipi Siegerwoude

Een natuurhuisje in Nederland biedt vakantiegangers een knusse en bijzondere plek om te logeren. In deze huisjes ben je tijdens je vakantie één met de natuur en kun je helemaal tot rust komen. In Siegerwoude, Friesland, ligt bijvoorbeeld een wel heel bijzonder natuurhuisje op deze kleine camping bij een boerderij. Hier staat namelijk een tipi tent voor u klaar die voorzien is van twee comfortabele bedden en een eenvoudige keuken. Geniet van het kampvuur op de gezamenlijke ontmoetingsplaats!

natuurhuisje friesland
Natuurhuisje in Jubbega

Als je graag aan het water je vakantie doorbrengt, dan is het natuurhuisje in Jubbega een goede keuze. Hier kun je met maximaal vijf personen je vakantie doorbrengen. Het huisje is van alle gemakken voorzien, het heeft zelfs een sauna en een ruim privé terras. Gasten mogen ook gebruik maken van de kano en een bootje speciaal voor de kinderen.

 

natuurhuisje sneek frieslandToeristen die de natuur met luxe willen combineren kunnen in Sneek overnachten in een hip en luxe natuurhuisje. Dit huis is geschikt voor twee personen en biedt de gasten veel comfort. Zoals bijvoorbeeld een oven, vaatwasser, regendouche en een zonnig terras. De inrichting is helemaal volgens de trends van nu.

Er zijn nog veel meer plekken waar je bijzonder kunt overnachten in Friesland.
Zoals ze in het Fries zeggen: "We winskje Jo un noflike fakansje ta".
We wensen je een fijne vakantie!
Scroll naar boven