Duurzaam hotel & hostel – buitenland

Duurzaam overnachten

Duurzaam overnachten in een hotel, ook wel eco hotel genoemd, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een eco hotel is een hotel dat verschillende maatregelen heeft genomen om de impact die ze hebben op het milieu, mens en dier te minimaliseren. Ze streven dus naar duurzaam toerisme. Echter, de mate waarin een eco hotel of hostel daadwerkelijk duurzaam is, kan variëren. Wandergreen kijkt daarom altijd specifiek naar de verantwoording ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’​ op de website, aanwezige reviews en het al dan niet beschikken over een betrouwbaar keurmerk.

Duurzaam overnachten in Europa

Het leuke van veel duurzame hotels en hostels, is dat er vaak extra aandacht wordt besteed aan vormgeving. Hierdoor stralen deze accommodaties vaak een extra bijzondere en aangename sfeer uit. Immers, wie zo milieuvriendelijk mogelijk wil zijn wordt gedwongen na te denken over innovatieve oplossingen. Deze zie je vaak terug in het interieur, het gebouw of de omgeving waarin het eco hotel of hostel staat. Bovendien zijn er in Europa nog zoveel verrassende plaatsen te ontdekken. Deze kom je eerder tegen wanneer jij je meer focust op de accommodatie, dan op de bestemming. Stuit op ondernemers met een mooi verhaal of proef een ontbijt uit eigen bio-tuin van een kleinschalige accommodatie. Vaak is kiezen voor duurzaam overnachten daarom niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf!

 Vakantie vieren met een goed gevoel

Niets zo fijn als van een heerlijke relaxe vakantie, avontuurlijke treinreizen, of stedentrip te genieten, wetende dat je bewuste keuzes hebt gemaakt in de hoop dat volgende generaties straks ook nog al dit moois kunnen bewonderen. Door te kiezen voor een duurzaam hotel of hostel, doe je niet alle schade die de toeristenbranche berokkent ongedaan. Je levert echter wel een heel belangrijke bijdrage. Niet alleen probeer jij je eigen voetafdruk te beperken, je geeft ook een duidelijk signaal af. Om jou hierbij op weg te helpen hebben wij zoveel mogelijk verschillende boekingsplatforms en individuele duurzame hotels en hostel in kaart gebracht, via wie je een meer verantwoorde vakantie​ kunt boeken. Ontdek hieronder de leukste duurzame hotels & hostels wereldwijd!

Scroll naar boven